Варення з ревеню 8 рецептів

Ревінь є дуже популярною культурою багатьох країн. У їжу вживають черешки рослини. Тверду шкірку видаляють, а соковиті пагони нарізають і використовують у приготуванні вина і начинок для пирогів. Також варять компот з ревеню. Окремої уваги заслуговує ревеню варення.

Рекомендуємо ознайомитися:

Для приготування варення порізані черешки рослини варять з цукровим сиропом. На смак десерт виходить солодко-кислим, запашним, схожим на мед. Дане частування чудово поєднується з кашами, морозивом, пісочним і листковим тістом.

Рецептів варення дуже багато: класичний, з апельсинами, з полуничним желатином, з полуничним желатином і ананасом, з малиною, з апельсином і чорницею, з яблуками і пектином, з імбиром і зеленими яблуками. Як бачите, є з чого вибрати. Яким рецептом скористатися, вирішувати Вам.

Просте варення

Необхідні продукти:

    черешки – 1 кг, пісок цукровий 1,2-1,3 кг, за бажанням апельсинові скориночки 100 р

Рожеві стебла очищають від шкірки, ріжуть на шматочки по 1-1,5 см. Засинають цукром і відправляють в прохолодне місце або холодильник на кілька годин, поки цукор повністю розчиниться.

Сироп відправляють на слабкий вогонь і варять хвилин 40, при цьому не слід забувати знімати піну. Приготоване гаряче варення розкладають по банках, заздалегідь простерилізованою, закочують або закривають кришками із пластику поверх пергаменту.

Не варто слідувати рецептом у всьому. Буває, у варення додають кірки апельсина, вони додадуть смаку більшу різноманітність. При використанні сухих кірочок їх попередньо заливають окропом, щоб розм’якшилися.

Любителі східних прянощів можуть замість апельсинової цедри скористатися імбиром, який додасть десерту легку гостроту.

Варення з апельсином

Рецепт передбачає наявність наступних продуктів:

  • черешки 1 кг,
  • цукру дві склянки,
  • один апельсин,
  • води 0,5 склянки.

Ревінь чистять, нарізають дрібно. З апельсина знімають цедру за допомогою Овочечистка або дрібної терки і дрібно нарізають. З апельсина вичавлюють сік, повинно вийти приблизно третя частина склянки.

У каструлі змішують воду, сік, апельсинову цедру, цукор і черешки. Всі складові доводять до закипання і продовжують варіння хвилин 45 на повільному вогні, не забуваючи часто помішувати, поки не загусне. Суміш стає ще густіше в процесі охолодження. Нею заповнюють стерилізовані банки і герметично закочують.

Ревінь з полуничним желатином

Даний рецепт передбачає такий склад продуктів:

  • ревінь, нарізаний – 5 склянок,
  • цукру три склянки,
  • желе полуничне 1 пакетик.

Цукор і ревінь розмішують у великій каструлі, прикривають кришкою і дають постояти 1 ніч.

На наступний день примушення інгредієнти ставлять на середній вогонь, дають закипіти і продовжують варіння на повільному вогні при безперервному помішуванні 12 хвилин. Потім каструлю знімають з вогню, висипають з пакетика порошок для желе і розкладають по банках. Банки закочують або ставлять у холодильник.

Рецепт з полуничним желатином і ананасом

Для рецепта необхідні наступні продукти:

  • ревінь, очищений і нарізаний – 5 склянок,
  • цукор 4 склянки,
  • ананаси консервовані, дрібно нарізані без соку 1 банку,
  • желе полуничне порошок 1 пакетик (175г).

Ананаси, цукор і ревінь змішують у великій каструлі, на середньому вогні дають закипіти і продовжують варіння хвилин 10 при частому помішуванні. У цей час стерилізують тару.

Після 10-хвилинної варіння каструлю знімають з вогню і додають порошок полуничного желе. Розкладають у стерильні банки, закривають кришками і дають тарі покипіти на водяній бані хвилин 15. Зберігають у холодильнику.

Ревінь з малиною

Необхідний склад продуктів:

  • ревінь, очищений і нарізаний – 1200 г,
  • малина свіжа або заморожена 300 г,
  • цукру 750 р

У чашці змішують цукор і ревінь, залишають на ніч для виділення соку з черешків. Сік зливають через сито в каструлю і дають йому прокипіти кілька хвилин на повільному вогні.

Після чого додають ревінь і малину, доводять до кипіння, перемішують і кип’ятять хвилин 5 на повільному вогні до загусання. Варенням заповнюють стерильні банки і закочують.


Варення з апельсином і чорницею

Хоча корисних властивостей у чорниці найбільше, її все ж можна замінити полуницею або малиною. Даний рецепт вимагає наявності наступних інгредієнтів:

  • ревінь, очищений і порізаний – 700 г,
  • чорниця 400 г,
  • цукор 400 г,
  • цедра апельсина, дрібно натерта 2 ч. ложки,
  • сік апельсиновий 75 мл,
  • вода 125 мл.

Воду, апельсиновий сік, цедру, чорницю і ревінь відправляють в каструлю і змішують. Доводять до закипання і продовжують варіння хвилин 45 при періодичному помішуванні, поки не загусне. Загусання триватиме в процесі охолодження. Гаряче варення розливають у стерильну тару і закривають кришками. Зберігають у прохолодному місці.

Рецепт з яблуками

Необхідний склад продуктів:

  • ревінь, очищений і нарізаний – 3 склянки,
  • яблука очищені і нарізані 3 склянки,
  • цукру 2 склянки,
  • води 1/2 склянки,
  • кориці меленої 1 ст. ложка,
  • пектин 1 пакетик.

Корицю, воду, цукор, яблука і ревінь змішують в каструлі і доводять до кипіння, вогонь збавляють до середнього і продовжують варити хвилин 20, щоб фрукти розм’якшилися. Додають пектин і дають прокипіти хвилин 5.

Варення розкладають по гарячих простерилізувати банкам, обтирають горлечко банок начисто і закривають кришками. Банки відправляють стерилизоваться в киплячу воду хвилин на 10.

Ревінь з імбиром і зеленими яблуками

Для приготування вам знадобляться:

  • 200 мл води,
  • один великий апельсин,
  • 1,5 кг цукру,
  • два зелені яблука,
  • 2,5-3 см свіжого імбирного кореня,
  • 1 кг ревеню.

Ревінь очищають від шкірки, яблука – від серцевини і шкірки. Яблука і ревінь нарізують невеликі шматочки. З апельсина знімають вузькі смужки цедри, вичавлюють сік. Дрібно рубають імбир.

Яблука і ревінь складають у каструлю, додають цедру апельсина і імбир, наливають сік апельсина і 200 мл води. Накривають кришкою і відправляють на вогонь. Доводять до закипання, збавляють вогонь до мінімуму і продовжують варити хвилин 20. Засипають цукор і продовжують готувати при безперервному помішуванні, поки цукор повністю розчиниться, хвилин 10. Потім нагрів збільшують і продовжують варити хвилин 12-15. Готове варення розливають в підготовлені банки.

Або читайте оригiнал here.

Цікаве відео для вас:


З цим читають

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × two =