Варення з ранеток цілком і часточками – рецепт на зиму

Зміст статті:

З різнокольорових міні-яблучок багато господинь заготовляють відмінний десерт на зиму – варення з ранеток. цілком їх використовувати або часточками – значення при цьому не має. У кожному разі це ласощі виходить ароматним і дуже смачним. Головне, знати, як приготувати варення з ранетки. А ось сорт потрібно вибирати уважніше, адже, як правило, з різних сортів виходить різний результат.

Варення з ранеток часточками

Щоб приготувати варення з ранеток часточками, потрібно лише по 1кг яблук і цукру, а також 1 склянку звичайної води. Для початку необхідно підготувати ранетки: видалити плодоніжки, порізати яблучка часточками, вийняти з них насіння. Деякі також очищають шкірку з плодів, але це не обов’язково.

  • якщо яблука дуже жорсткі, то для початку варто їх прокип’ятити приблизно 3-5 хвилин;
  • з цукру і води зварити сироп;
  • в киплячу масу додати часточки ранеток і перемішати їх;
  • вимкнути вогонь і дати суміші настоятися 5:00;
  • через час, знову довести масу до кипіння і залишити її знову на 5:00. Виконати цю процедуру ще раз і довести варення до готовності;
  • продукт розкласти по стерилізованим банкам і закрити кришкою.

Для додання деякої «кислинки» ласощів можна додати трохи лимонної кислоти і зменшити кількість цукру, адже не кожному подобається солодке. Можна і іншими способами урізноманітнити варення з ранеток: рецепт приготування також може включати і сухофрукти.

При виборі ранеток для варення варто розуміти, що для отримання «шматочків фруктів в сиропі» слід віддавати перевагу плодам з щільною м’якоттю, а для однорідної консистенції підходять «розсипчасті» сорти.

Варення з цілих ранеток

Варення з цілих ранеток з хвостиками в мультиварки приготувати зможе навіть починаюча господиня. З інгредієнтів потрібно 1 склянка води, 1 кг. ранеток і 1-1,2 кг. цукрового піску.

Процес приготування полягає в наступному:

  • добре помити плоди, при цьому палички видаляти не потрібно;
  • проколоти яблучка зубочисткою в декількох місцях;
  • з’єднати цукор і воду і прокип’ятити суміш в мультиварки на режимі «Варка на пару» кілька хвилин до утворення сиропу;
  • викласти в масу підготовлені ранетки;
  • закрити кришкою і залишити настоятися годин 8-9;
  • після закінчення часу прокип’ятити суміш орієнтовно 5 хвилин на режимі «Варка на пару»;
  • знову залишити на 8-9 годин;
  • аналогічним чином повторити процедуру ще 3-4 рази;
  • готовий продукт розлити по стерилізованим банкам, які потім щільно закрити кришками.

Джем з ранеток

Один з видів солодких заготовок на зиму – джем з ранеток. Причому він популярніший, ніж традиційне варення. Адже часу, щоб зробити джем, йде значно менше.

Алгоритм приготування досить простий:

  • яблучка помити, розрізати навпіл і видалити з них серцевину. Шкірку знімати не потрібно;
  • помістити у варильну ємність підготовлені плоди і залити їх водою. Співвідношення даних складових розрахувати нескладно: на кілограм ранеток – склянку води;
  • варити масу, поки яблука не стануть м’якими;
  • дістати часточки і розтерти їх за допомогою блендера або сита;
  • звільнити ємність від води, обполоснути її, перемістити в неї перетерті ранетки і додати цукор. Кількість цукру повинно бути менше, ніж яблучної суміші. В іншому випадку, вийде просто солодка маса;
  • поставити суміш варитися, при цьому постійно її помішуючи;
  • готувати яблучка до стану густоти: при проведенні дерев’яною лопаткою по дну ємності джем змикається не відразу;
  • розподілити готовий продукт в банки, закатати їх і відправити в прохолодне темне місце до повного охолодження.

Звичайно, варити на зиму варення з ранеток: як часточками, так і цільними плодами – досить довгий процес. Однак такі ласощі, неодмінно, порадує вас в холодні вечори. Причому навіть зацукровані плоди ранеток не втрачають своїх якостей. Навпаки, вони стають схожі на вишуканий яблучний мармелад.

Або читайте оригiнал here.

Цікаве відео для вас:



З цим читають

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 − two =