Варення з полуниці. Рецепт- п’ятихвилинка

Варення з полуниці – смачне і буквально всіма гаряче улюблене. Готується воно з добірних великих ягід, так як їх легше перебирати, мити і чистити від хвостиків. У всьому будинку стоїть чудовий аромат, коли господиня готувати це полуничне ласощі. І від цього піднімається настрій. Окремий видом заготовки червоних ягід є «Варення з полуниці» рецепт- п’ятихвилинка. Чудове, надзвичайно приємне на смак, яке зберегло форму ягідок – воно холодної та хуртовинні взимку пробудить у Вас спогади про спекотне літо.

Отже, як варити полуничне варення п’ятихвилинка? Його можна приготувати двома способами: з варінням і без неї. Почнемо з варіння варення. Основними інгредієнтами для заготівлі будуть:

– 1 кг ягід полуниці,

– 0,5 кг цукру (для ласунів – 0,7 кг),

– 150 мл води.

З вечора ягоди полуниці сортуються, відбираючи найкращі і всенькі, і акуратно миються. Для миття полуниці щонайкраще підійде широкий таз, в який наливається вода і в неї висипаються ягідки, гарненько промиваються, утапливая їх обережно у воді. При мийці бруд і пісок осядуть на дно таза. Якщо після першої мийки полуниця залишилася брудною, то процедуру потрібно повторити ще пару раз.

Вимиті ягоди очищаються від чашолистків і перекладаються в каструлю. Потім вони засипаються необхідною кількістю цукрового піску і зверху заливаються склянкою води. На ніч полуниця залишається для виділення соку в накритою кришкою посуді.

З ранку каструлю з полуницею потрібно поставити на вогонь (краще ставити на розсікач полум’я) і довести до кипіння, помішуючи вариво час від часу. Варити поки не треба, а просто залишити до вечора в закритому посуді. Увечері знову каструля ставиться на плиту, доводиться до кипіння і варення проваривается близько 5 хвилин. «Варення з полуниці» рецепт- п’ятихвилинка готовий. Воно розливається в підготовлену скляну тару – вимиті і простерилізовані на пару банки, і закривається металевими кришками. Кришки обов’язково повинні бути гарячими; для цього вони опускаються в окріп на 2-3 хвилини.

Загорнене варення з полуниці – п’ятихвилинка до охолодження перевертається дном вгору і закутується. І через 7-8 годин його можна прибрати на тривале зберігання в прохолодне місце.

Або читайте оригiнал here.

Цікаве відео для вас:



З цим читають

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × two =