Варення з персиків, рецепт з фото. Як варити варення з персиків на зиму

складові

Процес приготування

Солодкі, соковиті, запашні персики – всіма улюблені літні фрукти. Пропоную не розлучатися з ласощами і в зимовий час і запасти на зиму кілька баночок ароматного і дуже смачного варення.

Годинами варити варення в літню спеку зовсім не хочеться, тому пропоную простий, швидкий і легкий рецепт варення з персиків, приготування якого не забере у вас багато сил і часу.

За цим рецептом персики піддаються тепловій обробці короткочасно, у два етапи. Велику частину часу персики «відпочивають» і просочуються сиропом без будь-якої участі з вашого боку, а реальна робота з підготовки фруктів і їх заготівлі віднімає не більше 15-20 хвилин.

Такий підхід не лише спрощує заготовку персиків, але і дозволяє зберегти їх натуральний насичений аромат, смак і колір. Крім очевидної швидкості і простоти заготовки цей рецепт приготування варення з персиків на зиму мені також подобається тим, що фрукти зберігають свою природну форму. Половинки персиків з цього варення взимку я іноді використовую для прикраси десертів, морозива і випічки.

Підготуйте інгредієнти за списком.

Персики помістіть в окріп на 15-30 секунд, потім у холодну воду. Після цього шкірка відокремиться від м’якоті, і її буде легко зняти. Зніміть шкірку і, видаливши кісточку, наріжте персики половинками, часточками або шматочками.

Шкірку можна і не знімати, але, на мій смак, варення з очищених від шкірки персиків виходить смачніше.

Викладіть персики шарами, пересипаючи цукром.

При варінні варення класичне співвідношення цукру і фруктів – 1 до 1. Але якщо персики дуже солодкі і стиглі, я зменшую кількість цукру до 700-800 грамів.

Підготовлені персики залиште на кілька годин.

Коли персики пустять сік, а цукор частково розчиниться, можна приступати до варіння варення.

На невеликому вогні доведіть суміш до кипіння і варіть 1-2 хвилини. Потім вимкніть вогонь і залиште варення остигати.

Перш ніж приступати до подальшого приготування, дайте персикам охолонути в сиропі до кімнатної температури. Якщо час і бажання є, можна залишити суміш на кілька годин або на ніч у холодильнику.

Персики відокремте від сиропу. Сироп доведіть до кипіння і уварюють окремо 15 хвилин на невеликому вогні, знімаючи пінку.

Помістіть фрукти в уварений сироп, доведіть суміш до кипіння і вимкніть вогонь.


Гаряче персикове варення розкладіть по стерилізованим банкам. Закрийте стерилізованими кришками.

Переверніть і укутайте до охолодження.

Або читайте оригiнал here.

Цікаве відео для вас:


З цим читають

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fifteen + 15 =