Варення з глоду – трьох нескладних рецепта

Опублікував: Олександр Переглядів: 23054

Що робити з ягодами, якими так щедро обдаровує осінь? Пропонуємо Вам кілька простих рецептів варення з глоду, які навіть початківці можуть без зусиль приготувати. Його можна зварити з плодів великоплідних сортів, які більш соковиті і мають приємну на смак м’якоть.

Якщо хочете, то можна очистити ягоди від кісточок, а можна приготувати варення і з цілих плодів. Воно смачне і дуже корисне, і в той же час його приготування не вимагає особливих витрат, якщо ми вже запаслися червоними ягідками цієї цілющої рослини в достатній кількості.

Рецепт варення на цукровому сиропі

Для початку – рецепт варення з глоду на цукровому сиропі: кілограм ягід пробрати, промити, добре відцідити і очистити від плодоніжок і кісточок. Підготовлений таким чином глід покласти в емальований посуд і залити гарячим сиропом, звареним з 1 кг цукру і 300 мл води.

Залишити настоятися протягом 8-10 годин. Потім додати пів чайної ложечки лимонної кислоти і варити до загустіння. Хто хоче, може додати ще й ванілін, – смак тільки покращиться. Готовність варення можна перевірити, капнувши сироп на холодну поверхню. Якщо крапля не розтікається, то можна знімати з вогню.

Слід мати на увазі, що коли охолоне, варення стане ще густіше. Далі потрібно розлити його в простерилізовані банки і закупорити. Якщо хочете, щоб воно довше збереглося, щільно засукайте кришки і поки банки ще гарячі, переверніть їх на стіл кришкою вниз, щоб утворився вакуум при охолодженні варення. Якщо ж збираєтеся з’їсти його незабаром, то можна його зберігати в холодному місці, наприклад в холодильнику. А якщо хочете, простерилизуйте банки протягом 10 хвилин після того, як покладіть в них варення – так його можна зберігати до 2 років.

Класичне варення з глоду

А ось і традиційний рецепт варення з глоду. Кілограм ягід, промитих і очищених від кісточок і плодоніжок, засипати 500 гр цукру і залишити так на кілька годин. Коли ягоди пустять сік, покласти каструлю на вогонь і варити, поки не загусне. Тут необхідно зробити одне застереження – щоб варення не підгоріло, потрібно поступово збільшувати силу вогню, поки ягоди не пустять достатньо соку.

Потім, коли варення закипить, потрібно різко зменшити вогонь, щоб варення не втекло при бурхливому кипінні. Зрозуміло, під час варіння слід його періодично помішувати. Готовність визначається, як описано вище. Зберігається тим же самим способом, як і інше варення.

Живе варення з глоду

А можна приготувати варення з глоду і без варіння. Це адже самий простий і швидкий спосіб, і в той же час самий щадний, що стосується збереження корисних речовин, що містяться в плодах глоду. Таким же чином можна заготовити на зиму і будь-які інші ягоди, які не містять великої кількості соку. Один кілограм промитих і очищених від плодоніжок ягід засипати кілограмом цукру і дати постояти кілька годин.

Потім добре розмішати, укласти їх в простерилізовані банки і покрити зверху цукром. Закупорити кришками і покласти в холодне місце на місяць-два. Поступово ягоди пустять сік і вийде у нас варення не гірше традиційного, і при цьому воно буде набагато корисніше, бо в ньому збереглися всі вітаміни і корисні речовини, які при варінні втрачаються.

Таку заготовку можна використовувати як у якості їжі, так і як ліки при серцевих нападах, гіпертонії, неврозах серця, порушеннях травлення, для очищення організму від шлаків і ще при ряді інших захворювань. Тільки слід їсти варення, як і інші інші продукти з глоду з обережністю, так як він може викликати у великих кількостях різке падіння тиску і запаморочення або напади нудоти.

Або читайте оригiнал here.


Цікаве відео для вас:


З цим читають

  • Варення з полуниці. Рецепт- п’ятихвилинка

    Варення з полуниці – смачне і буквально всіма гаряче улюблене. Готується воно з добірних великих ягід, так як їх легше перебирати, мити і чистити від хвостиків. У всьому будинку стоїть чудовий ар…

  • Варення з груш рецепт

    Рецепт варення з груш є одним з найбільш популярних. Влітку груш більш ніж достатньо, але при цьому багато людей скаржаться на те, що свіжі груші викликають дискомфортні відчуття в області шлунка…

  • Яблучне варення на зиму – рецепт з покроковими фото Прекрасна Половина

    Яблука відносяться до тих різновидам фруктів, які здатні зберігатися протягом тривалого часу без консервації. Але все одно більшість господинь намагається в розпал врожайного сезону наварити побі…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 + thirteen =