Стегенця курячі. Калорійність курячих стегенець, калорійність стегенця курячого

Стегенця курячі. Калорійність курячих стегенець, калорійність стегенця курячого

Стегенця курячі. Калорійність курячих стегенець

Скільки коштує Стегенця курячі (середня ціна за 1 кг.)? Стегенця курячі завжди цікавили кулінарів і сьогодні вони залишаються одним з найпопулярніших продуктів. Це пов’язано з особливою соковитістю і відмінним смаком цій частині курячої тушки.

Крім того, вони досить швидко готуються, а працювати з ними одне задоволення.

Багато господинь смажать стегенця, відварюють, а потім використовують в різноманітних закусках і салатах, запікають або фарширують. Проте ми все частіше починаємо замислюватися про корисність того чи іншого блюда, тому нерідко нас цікавить поживна цінність і калорійність курячих стегенець. Слід зазначити, що м’ясо стегенець відрізняється, наприклад, від
більш темним забарвленням, тому часто першим називають темним, а друге – білим м’ясом. Крім того, існують досить велика різниця і в харчовій цінності між цими частинами курячої тушки.

Так, калорійність курячих стегенець становить 184,6 ккал, в той час як у грудки цей показник дорівнює 113 ккал на сто грамів.
Цікаво, що на частку білків в стегенцях курячих припадає близько 46% калорій, а інше – вуглеводи і жири. Примітно, що найбільше жирів і холестерину міститься в шкірці, тому можна набагато знизити поживність різноманітних страв з цього продукту, просто видаливши її. Тим часом, змінюється калорійність курячих стегенець і за рахунок способів їх приготування.

Наприклад, при готуванні в аерогрилі або на пару в готовому продукті найменше міститься холестерину, який просто зашкалює в копчених стегенця. Найжирнішими виходить нижня частина курки при смаженні, але найбільше її люблять і цінують саме за поджаристую рум’яну скориночку.

Загалом, технології та способи приготування страв з стегенець курячих залежать повністю від уподобань кухаря і їдців.
Головне, щоб така страва, навіть незважаючи на його високі поживні властивості, відрізнялося відмінними гастрономічними якостями, неповторним смаком і привабливим ароматом.

Калорійність стегенця курячого

Посилання на оригінал.


Коментарі:

you tube пише: спасибі велике за рецепти, завдяки вам я багато чому навчилося))).

нина Петракова пише: спасибі велике

AVPotapoFF пише: тоді само м’ясо не просочиться і буде пріснуватим

bonruslan пише: дайте спробувати!


videoculinary пише: Здравствуйте. Можна, але смак зміниться.

Катерина Пастушенко пише: Добрий день! Можна використовувати винний оцет?

ROMIRAW23 пише: можна замінити виноградний оцет на звичайні або на яблучну

you tube пише: спасибі велике за рецепти, завдяки вам я багато чому навчилося))).

нина Петракова пише: спасибі велике

AVPotapoFF пише: тоді само м’ясо не просочиться і буде пріснуватим

bonruslan пише: дайте спробувати!

videoculinary пише: Здравствуйте. Можна, але смак зміниться.

Катерина Пастушенко пише: Добрий день! Можна використовувати винний оцет?

ROMIRAW23 пише: можна замінити виноградний оцет на звичайні або на яблучну