Скільки калорій в сметані, скільки калорій в сметані 15

Скільки калорій в сметані, скільки калорій в сметані 15

Хто хоч раз не пробував такий відомий молочний продукт, як сметана. Крім того, що в ній міститься такі вітаміни як В2, В12, А, С, Е і РР, а також різноманітні мікроелементи і органічні кислоти.

Завдяки речовинам, які містяться в сметані, вона робить благотворний вплив на травні процеси. А завдяки кальцію, якого дуже багато в сметані, вона сприяє зростанню і зміцненню кісток. Але хоч і сметана має корисні властивості, але не варто вживати її у великих кількостях, адже велика кількість калорій і жиру, які містяться в ній можуть завдати вашому організму величезної шкоди.

Але якщо ви не уявляєте своє життя без цього молочного продукту, то вас має хвилювати питання:
скільки калорій в сметані.

Калорійність сметани в першу чергу залежить від її жирності (10%, 15%, 20%, 25% і 30%). Далі ми розповімо про енергетичну цінність сметани в залежності від цих процентних співвідношень.

Якщо ви будете вживати сметану лише якості заправки до страв в помірних кількостях, то це принесе вам лише користь. Якщо у вас стрес або просто поганий настрій з’їжте сметану з цукром або медом і все прийде в норму.

Так що з приводу енергетичної цінності сметани? У 100 р. в 10% продукту міститься 133 Ккал.
, В 15% 165 Ккал. , В 20% 204 Ккал. , В 25% 247 Ккал. , А от у 30% уже присутній 290 Ккал.
Як вважають численні джерела, сметана, у вигляді самостійного продукту це чисто російський продукт, який отримують з пастеризованих вершків. У чисті вершки, в яких немає мікробактеріальной флори, додають специфічні молочнокислі бактерії.

Згодом бродіння тривати не менше доби, а після цього готова зметана маса додатково поділяється залежно від жирності. На прилавках магазинів поставляється сметана з жирністю від 15 до 40%.
Для того, щоб отримати сметану потрібної консистенції, її слід розбавити знежиреним молоком, для того, щоб понизити жирність, або вершки, щоб підвищити її до 30-40%. У якісного продукту в результаті, без різниці який його відсоток жирності, повинен бути присутнім характерний кисломолочний присмак і запах, а консистенція повинна бути однорідною без сторонніх включень.

Скільки калорій в сметані 15

Посилання на оригінал.

You May Also Like