Скільки калорій в хлібі?, Скільки калорій в батоні

Скільки калорій в хлібі?, Скільки калорій в батоні

Хліб вже довгий час є одним з основних страв на столі. Багато століть різні народи складали оди і хвальби годувальнику-хлібу. І в наші дні багато хто просто не можуть уявити собі щоденні трапези без вживання цього продукту. У складі хліба є і білки з вуглеводами, і жири з іншими життєво важливими речовинами мінералами і вітамінами В1, В2, В6, Е і РР.

З хлібом людина задовольняє приблизно одну третину добової потреби в поживних речовинах.

Білки хліба, особливо житнього, містять практично всі незамінні амінокислоти. Організм людини краще засвоює поживні речовини білого хліба, але його харчова цінність, яка залежить від виду борошна, нижче, ніж у хліба з борошна грубого помелу.

Від цих показників залежить і кінцева
калорійність хліба, величина якої дуже важлива тим, хто стежить за своєю вагою, у великій мірі залежать від співвідношення надходження і витрачання енергії організмом протягом доби. Калорійність житнього чорного хліба визначається цифрою в приблизно 165-175 Ккал на 100 грам продукту (в цілому чорний хліб має до 240 Ккал на 100 гр.
), А знаючи цей показник, можна легко вирахувати калорійність одного шматка чорного хліба, варто лише покласти його НЕ ваги.

До 280 Ккал на 100 гр. може становити
калорійність білого хліба, а здобні вироби мають ще більший показник на 100 гр. до 374 Ккал. Скільки калорій в батоні і скільки калорій в хлібі (в цілій булці) також можна дізнатися шляхом проробляє нехитрих математичних операцій.
На упаковці завжди вказується вага булки хліба, тому при множенні кількості калорій в 100 гр. на грами цілої булки і вийде шукана цифра її калорійності.

Чи правда, що від хліба товстіють? Існує поширена думка, що від хліба можна швидко набрати зайву вагу. Насправді ж, це твердження правильно, тільки якщо вживати хліб у великих кількостях або ж у поєднанні з не поєднуваними продуктами: вершковим маслом, сиром, варенням, ковбасами та іншими продуктами, багатими крохмалем і вуглеводами, а саме картоплею, крупами і макаронами.

Знаючи ж свою потребу калорій на день, можна визначити, скільки хліба дозволено з’їсти в поєднанні з іншими продуктами, щоб і задоволення отримати, і голодним не ходити, але й фігуру зі здоров’ям зберегти.

Скільки калорій в батоні

Посилання на оригінал.


Коментарі:

Sam280602 пише: Дякую за рецепт, Ірина. Пробачте, але все ж корисніше робити хліб на заквасці. Вона просто готується. Житнє борошно і вода, все що для неї потрібно. Цукор не потрібен. Відео-рецепти закваски є на ютубі. Газовану воду з содою використовують для насичення тіста вуглекислотою, а не киснем. Саме вона сприяє підняттю тіста. У заквасці вуглекислий газ виробляють бактерії, природним шляхом, а в газованій воді вона хімічна. Тісто піднімає, але замість користі шкоду приносить. І масло краще нерафінована.

PrinsessAnastasia пише: А якщо за цим рецептом робити, але борошно замінити, вийде?

Наталія Наталія пише: Пекла хліб не одного разу, в тому числі і з житнього мукой.Но більш традиційно-с дрожжамі.А ось так ще не пробувала-відмінно для сидячих на дієті, спасибі! Тільки от підкажи, Ириша, де ти висівки купувала?

Ірина Кузьміна пише: Спасибі Василь за поради! Поділіться рецептом корисного хлібця.

Ірина Кузьміна пише: Спасибі Володимир! І Вам Всіх благ!

Ірина Кузьміна пише: Спасибі Артем)

Ірина Кузьміна пише: Спасибі Ніна! І вам здоровечка!)

Ірина Кузьміна пише: Спасибо! Корочка звичайно повинна бути в будь-якому випадку), думаю головне що б він всередині пропікся. Я пробувала теж багато рецепти, проблема була в іншому що хліб опинявся всередині сирою.
Планую зробити хліб на заквасці, кажуть це ідеальний хліб))).

Ірина Кузьміна пише: Висівки бувають на сельхоз ринках де продаються крупи на вагу. Бувають в аптеці.

OksanaLem пише: Ірочка все дякують Вам за рецепти і хочеться від себе Вас подякувати СПАСИБО.

TheKaban85 пише: сирої ні фіга він у вас не пропікся

PrinsessAnastasia пише: Який хороший хліб! А можеш про білий хліб зробити відео? Я б його хотіла зробити)

Ірина Кузьміна пише: Так звичайно, у мене є один огляд)! Регулярно там замовляю в основному спеції, різні масла, какао.

Софія Дорфілд пише: Спасибі попробую!

мария Мазурина пише: ІРИНА, А водичка ПОВИННА БУТИ ОБОВ’ЯЗКОВО газування?

Ірина Кузьміна пише: Я прислухаюся до ваших порад, і зроблю для себе відповідні висновки! Я не беруся зовсім давати порад на весь світ, ділюся рецептами своїми) Я болячок НЕ наживу, так як веду здоровий спосіб життя, займаюся, помірно спортом, живу у моря) І шлях газована вода з пластикових пляшок буде в моєму житті найбільшим злом!! ! А Вам бажаю здоров’я і довгих років життя!

Ірина Кузьміна пише: Я часто печу з газованою водою, вона тісто робить більш пухким.

romzes Чегевара пише: такий корисний суперпродукт з свіжо-отхлорірованной борошна


Nadya Act пише: це не від закваски, а швидше за все через глютену, шукайте рецепт традиційного приготування хліба

Антон Гуськов пише: Мадам, навчитеся розмовляти по-людськи. Гламурно-блондинистий розтягування голосних – мерзота цілковита

HackPrograms! QUes! пише: ось у тебе і голос xD Такшто раджу всім гатова будинку хлібець я чють з цією в кілька разів зі стільця не впав від сміху)))) хахахах! Ну а так нармально дівка ж до успіху йшла))) Палець верх якщо це так!)))

Alaksiej Sakałoŭ пише: І ще, от ви сказали що це дуже корисний хліб. А що в хлібі корисного-то? Там одні мінерали, вітамінів взагалі немає, тому як вони все знищуються при такій такій температурі. Зрозуміло, цей хліб трохи краще магазинного буде, але все ж корисним я б його не назвав. Хліб краще їсти якщо займаєшся спортом, тому що там одні вуглеводи, а якщо сидиш вдома / в_офісе то все це буде перетворюватися в зайві жири 🙂

Daria Zvyagina пише: Ирина, спасибо! У Вас дуже приємна манера говорити – отримала подвійне задоволення)))

Ірина Кузьміна пише: На здоров’я Олена!

Taty Cat пише: принадність хлібець!
– Так сода шкідлива чи ні?
– “.. Масло не рафінована то дійсно воно виділяє канцерогени. – Будь ласка, роз’ясніть. так що, нерафінована олія гірше? я думала навпаки.

Ksyusha Mas пише: Я роблю без газованої води, а просто із звичайною водою. Виходить просто супер смачно!

Ірина Кузьміна пише: Калорій можливо стільки ж скільки в магазинному, але це складні вуглеводи, а не легко засвоювані.

Aleksalyubov пише: Іра, скажи будь ласка, а чим ти хліб зверху присипала?

Денис Дорошенко пише: посміхнулася фраза (супер корисний) :))) хліб дійсно смачний, спасибі леді за рецепт, але хотілося б дізнатися як його змусити вирости!?!?!?, а то особисто у мене … він на житні млинці більше скидається ніж на хліб: (

Vasiliy Pupkin пише: Сода, сіль … корисний? Ви правда вважаєте, що це корисно? Чому ви взагалі так стурбовані своїм здоров’ям, ви погано себе почуваєте? Здогадуюся, чому.

По-перше, яйця – ось що корисно. У будь-якій кількості і в будь-якому вигляді. По-друге, сіль?!! Та ще із содою?!! Та ви що? Якщо вас взагалі цікавить тема правильного харчування, навіщо ви сиплете це в свою їжу?

Загалом, розмови про корисність того, що ви готуєте – порожні балачки. Є таке щодня небезпечно для здоров’я.

Ірина Кузьміна пише: Так алергія зараз найпоширеніше захворювання, мабуть з цієї причини.

Ірина Кузьміна пише: Спасибі Даша!! Дуже мило))))!

artemvasilevify пише: Не слухайте не когось ви супер!!)) а ті хто вас поправляє просто заздрить)

Ірина Кузьміна пише: Мені здається в білий хліб обов’язково повинні йти дріжджі, або закваска. Житнє борошно і висівки роблять цей хліб більш пухким, а пшеничне борошно, може стати твердим грудкою. Думаю навіть пробувати не варто)

Ірина Кузьміна пише: Про соду не чула … закваска не складно, але потрібно 3 дні її “годувати”. У нашому житті багато шкідливостей від них нікуди)

Ірина Кузьміна пише: Згодна але з коржиками більше метушні)

Mike Potapov пише: газована вода частково гасить соду – хліб буде пишніше

Ірина Кузьміна пише: Большое спасибо! Всього хорошого!

Fedor Peckin пише: Обов’язково газовану воду??? До чого призведе заміна на звичайну воду?

Ірина Кузьміна пише: Доброго дня! Він пропікається, просто був розрізаний дуже гарячим. Він виходить схожим на кекс, або якби ви готували тісто на кефірі. Якщо є сумніви то печіть його у вигляді булочок, як втім частіше поступаю я. Масло трохи розпушує робить тісто не сильно забитим. Якщо класти масло не рафінована то дійсно воно виділяє канцерогени, з рафінованим масло такого не відбувається. Спасибо!