Шоколадний бісквіт рецепт торта зі збитими вершками

Здрастуйте, дорогі читачі і гості, сайту Смачні Рецепти! Суєта з домашніми заготовками на зиму вже позаду. З’явилося трохи більше часу, щоб приготувати щось новеньке і смачненьке. І сьогодні я хочу вас пригостити солодким десертом, який мені особисто нагадує літо. Десерт легкий і в плані смаку і в плані приготування.

Точна назва я його не знаю, але буду вдячна якщо підкажіть. Загалом, я спекла шоколадний бісквіт  рецепт в мультиварки і промазала кремом зі збитих вершків з желатином. Якщо чесно, він мені нагадує торт “Норка крота”, з рецептом якого я незабаром поділюся. А трохи нижче ви так само дізнаєтеся, як швидко і просто приготувати ще один десерт для ваших діток.

Для шоколадного бісквіта:

  • яйця – 3 шт.,
  • цукор – 150 гр.,
  • один стакан борошна,
  • гарне какао – 2 ст. ложки,
  • розпушувач – 1 ч. ложка без верху,
  • гаряча вода – 3 ст. ложки,
  • раст. масло – 3 ст. ложки,
  • дрібка солі.

Для вершкового крему:

  • вершки, жирністю не менше 30% – 500 мл.,
  • желатин – 15 гр.,
  • вода – 100 мл.,
  • цукрова пудра – 80 гр.,
  • пачка ванільного цукру,
  • чистий гіркий шоколад – 25 гр.

як приготувати шоколадний торт зі збитими вершками

Основою для торта зі збитими вершками і желатином може виступати будь бісквіт, приготований вами за улюбленим рецептом. Я спекла шоколадний бісквіт на окропі. Якщо ви подаєте даний десерт як торт, тоді його можна прикрасити фруктами зі збитими вершками. Я ж приготований торт, розрізала на невеликі шматочки і у мене вийшли тістечка.

1. Чому я приготувала саме такий бісквіт? Пояснюю. Справа в тому, що торт з кремом зі збитих вершків з желатином краще буде на смак, якщо бісквіт спекти вологий, ніжний. Саме такий бісквіт виходить за цим рецептом. Для цього в миску міксера занурити яйця і засипати їх цукром. Збиваємо їх спочатку на середній швидкості, потім збільшуємо до максимальної. Яєчна маса повинна збільшиться в 2-3 рази. Щоб у вас вийшла пишна маса, її потрібно збивати хвилин 5-7.

2. Потім в іншому посуді змішати сухі інгредієнти: сіль, розпушувач, какао і борошно.

Перемішуємо добре і просіваємо на яєчну масу, в три прийоми. Після кожного, добре вимішуючи ложкою, знизу вгору. Виходить дуже красива пишна маса.

3. Що ми робимо далі? Крутий окріп наливаємо в стакан або кухоль і виливаємо його, тонкою цівкою в бісквітне тісто. При цьому, перемішуючи його ложкою. І останній крок – додаємо раст. масло або розтоплене слив. масло. Останній раз перемішуємо і відправляємо в чашу мультиварки, змащену шматочком слив. масла. Цей шоколадний бісквіт прекрасно спечеться і в духовці. Встановлюємо час 45 хвилин, в режимі “випічка”. Але після закінчення роботи, мультиварку на відкриваємо 15 хвилин. Цей час він простоїть у нас на підігріві.

4. Після чого, дістаємо бісквіт з мультиварки і даємо йому повністю охолонути. Потім розрізати його на коржі.

5. Поки бісквіт остигає приготуємо крем зі збитих вершків з желатином. Для отримання красивого і стійкого крему, вершки повинні бути максимум охолодженими. І посуд, в якій будете збивати бажано теж. Я використовувала домашні вершки, але до щільної маси їх не збивала. Але перед збивання вершків, замочіть желатин в холодній воді і залиште набухати хвилин 15-20. Перелити вершки в миску і засипати цукровою пудрою. Якщо берете цукор, його бажано взяти невеликий. Збиваємо вершки спочатку на маленьких оборотах, поступово швидкість збільшуючи.

Довго вершки збивати не потрібно, а то з прекрасного крему у вас вийде слив. масло. Як тільки вершки збили, до бажаної консистенції, можна додати подрібнений шоколад.

Перемішуємо і наш крем майже готовий. Тепер, набряклий желатин розпустити на водяній бані, безперервно помішуючи. Остудити і тонкою цівкою ввести в крем. Перемішати і помістити в холодильник, щоб він трохи охолов, так хвилин на 5.

6. Далі, шоколадний бісквіт раджу пропити будь-яким компотом, але краще для цього подайдет вишневий. Промазати щедро коржі кремом зі збитих вершків з желатином і шоколадною крихтою.

Помістити в холодильник, для повного охолодження, на пару годин. Через цей час, крем застиг. Тепер можна заварити чашечку вашого улюбленого чаю або кави і насолодиться цим шоколадним смаком і ніжним кремом. Тому що торт з шоколадного бісквіта зі збитими вершками вийшов дуже смачний.

Бажаю Всім приємного чаювання!

Якщо у вас залишилися збиті вершки. з них я пропоную приготувати дитячий десерт. Для цього вам будуть потрібні пластмасові стаканчики або як у мене стаканчики для морозива. Я розтопила пару шматочків шоколаду на водяній бані (можна і в мікрохвильовці). На дно стаканчиків поклала по чайній ложці розтопленого шоколаду, збиті вершки, шматочки замороженої полуниці або малини, знову збиті вершки. Усе. Якщо на вулиці спекотно, помістіть десерт зі збитих вершків з желатином в морозильну камеру на 30 хвилин або охолодіть його в холодильнику, близько години. Швидко, смачно і дітям радість!

Схожі рецепти

Смачний товстолобик з мультиварки


Ніжний кролик, тушкований в мультиварки зі сметаною і овочами

Домашнє печиво “Анюта”

Кролик, тушкований в мультиварки з овочами і часником

Шоколадний десерт “Альберт”

Або читайте оригiнал here.

Цікаве відео для вас:


З цим читають

  • Бісквітний торт зі збитими вершками і фруктами, покритий мастикою. Рецепт з покроковими фото

    Для мастики на мій чотирикілограмовий торт пішло: 300 г жувального зефіру (маршмеллоу) 3 столові ложки вершкового масла 700-800 г цукрової пудри харчові барвники відповідних кольорів За бажання…

  • Шоколадний торт

    : Шоколадний торт Любителі шоколаду напевно оцінять по достоїнству насичений і ароматний шоколадний торт. Існує не один рецепт торта, в якому шоколад грає першу скрипку. Всі вони по-своєму оригін…

  • Крем заварний шоколадний для торта

    Анюта Всім привіт! Нещодавно пекла свій улюблений медовий бісквіт. Довго вирішувала, яким би кремом його просочити. Традиційно це був сметанний крем. Сьогодні мій вибір припав на крем заварний ш…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 + 3 =