Рецепт приготування чорносливу

Чорнослив дивовижний і корисний сухофрукт.

У чорносливі зберігаються практично всі корисні речовини, що входять до складу свіжої сливи. А ще він допомагає при лікуванні авітамінозу, анемії і, між іншим, сприяє очищенню організму!

Цікавий факт

  1. Найкорисніші сушені сливи – з кісточкою, так що віддавайте перевагу саме таким плодам. Справжній, правильно висушений чорнослив має бути чорного кольору, трохи м’яким, м’ясистим, але пружним. Вибираючи плоди, зверніть увагу, щоб вони ні в якому разі не були коричневого відтінку – це ознака неправильної обробки чорносливу. У такому ласощах практично немає корисних речовин, а його смак часто буває прогірклим.
  2. Чорнослив можна використовувати в якості консерванту. Якщо додати цей сухофрукт в фарш, він буквально продезинфікує м’ясний продукт і скоротить зростання небезпечних бактерій: сальмонели, стафілокока і кишкової палички.
  3. Якщо ви збираєтеся в довгу подорож, обов’язково запасіться поживними плодами сушеної сливи. Завдяки досить високій калорійності (близько 250 ккал в 100 г) вони чудово втамовують голод і є натуральної альтернативою хімічним солодощів.
  4. Кисло-солодкий смак чорносливу чудово поєднується з салатами. Його також додають в супи, каші, плов. А ще з нього варять компоти, роблять соуси, сиропи і желе.
  5. Секрет смачного чорносливу – у сорті. Щоб він вийшов соковитим, необхідна зливу-угорка. Можна засушити і будь-яку іншу сливу, але швидше за все у вас вийде просто сушений і малос’едобнимі фрукт.

ПИРІГ ІЗ БЛАКИТНОГО СИРУ, ЧОРНОСЛИВУ І ЛУКА

Складові:

  • готова основа для пирога
  • 1 стакан чорно-зливу без кісточок
  •   2 великих солодких цибулини, дуже тонко нарізаних
  •  150 г будь-якого блакитного сиру
  •  1/2 склянки бальзамічного оцту
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1/2 ч. Л. порошку гірчиці щіпка солі

Рецепт приготування чорносливу

Залийте чорнослив в мисці гарячою водою і залиште на 20 хвилин. Потім крупно наріжте. Розігрійте духовку до 18О ° С. Припустіть цибулю в олії у великій каструлі протягом декількох хвилин на середньому вогні. Додайте бальзамічний оцет. Гасіть цибулю, поки рідина не вбереться, він повинен стати дуже м’яким. Змішайте гірчицю і чорнослив і додайте до цибулі. Кілька хвилин припустіть вийшла суміш, потім викладіть її на готову основу для пирога. Покришите поверх начинки блакитний сир. Випікайте протягом 25 хвилин при температурі 180 ° С в духовці, поки сир не перетвориться на хрустку скоринку.

Порада від шеф-кухаря.

Сергій МАРКІН, шеф-кухар кафе «Галерея»:

«Вибирайте для готування м’ясистий чорнослив, кращий виробник – Франція. Його м’який смак відмінно поєднується з м’ясом, особливо з телятиною. Він робить його смак багатший і надає йому трохи кислинки. А ось з поєднаннями чорносливу і риби не рекомендую експериментувати. Риба – продукт з тонким смаком, чорнослив НЕ підкреслить, а скоріше зіпсує смак страви ».

СМУЗІ з чорносливом і СИРОМ МАСКАРП0НЕ

Складові:

  • 10 великих ягід чорносливу
  •  1 велике яблуко
  • 250 г винограду
  •  100 г сиру маскарпоне
  • мінеральна вода

Рецепт приготування чорносливу

Залийте чорнослив гарячою водою приблизно на 30 хвилин. Вимийте яблука і виноград, пропустіть їх через соковижималку. У блендері збийте отриманий сік з чорносливом, додайте маскарпоне і збийте знову. Якщо суміш вийде дуже густий, додайте трохи мінеральної води.

КАНАПЕ С БЕКОНОМ І ЧОРНОСЛИВОМ


Складові:

  • 250 г бекону, нарізаного тонкими скибочками
  • 12-14 шт. крупного чорносливу

Кожен шматочок бекону оберніть навколо чорносливу і зафіксуйте за допомогою зубочистки. Розмістіть їх на деку, змащеному маслом. Приправте спеціями за смаком. Випікайте в розігрітій духовці при 18о ° С близько 30 хвилин. Після того як рулетики будуть готові, викладіть їх на тарілку з паперовою серветкою, щоб позбутися зайвого жиру. Подавати страву можна як теплим, так і холодним.

Або читайте оригiнал here.

Цікаве відео для вас:


З цим читають

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × 4 =