Рамен – рецепт

Головний компонент супу рамен – це пшеничне локшина, крім того бульйон (або декілька різних видів бульйону), а також певним чином приготовлена ​​свинина (тясю), відварені круто курячі яйця, листи норі, гриби шиітаке, овочі або морепродукти.

Як правило, в Японії подають суп Лашу в маленьких кафе – рамен-я. Але цілком можливо освоїти приготування рамена в домашніх умовах. Варіантів приготування рамена незліченна кількість, ми візьмемо рецепт, компоненти для якого цілком можна знайти в російських супермаркетах або замінити іншими продуктами.

Рамен – приготування

Для того щоб приготувати рамен, необхідно підготувати свинину тясю, бульйон від неї, і ще один вид бульйону, курячий або з інших видів м’яса, але обов’язково міцний, зварений з кісток протягом декількох годин.

Складові:

  • яйце – 2 шт .;
  • соєвий соус – 2 ст. ложки;
  • оцет рисовий 6% – 1 ст. ложка;
  • цукор – 0,5 ч. ложки;
  • гриби шиітаке – 4 шт .;
  • бульйон від свинини тясю -1 ст .;
  • насичений курячий або м’ясний бульйон – 1 ст .;
  • кунжутну олію – 1 ст. ложка;
  • свинина тясю – 4-6 шматочків;
  • норі – 2 листа;
  • зелень (зелений лук, пекінська капуста, петрушка тощо) – за смаком;
  • локшина рамен – 150 г;
  • сіль за смаком.

Приготування

Відварюємо гриби протягом півгодини в підсоленій воді. Поки гриби варяться, приготуємо мариновані яйця. Відварюємо їх до стадії «в мішечок», тобто варимо 4 хвилини після закипання. Остуджуємо і чистимо яйця. Рисовий оцет, соєвий соус і цукор нагріваємо, поки цукор не розчиниться. Беремо міцний поліетиленовий пакет і виливаємо туди вийшов маринад, кладемо відварені й почищені яйця. Зав’язуємо пакет і кладемо в холодильник. Можна підготувати мариновані яйця заздалегідь, тоді вони краще промаринується, але в принципі 30 хвилин достатньо.

Бульйон варимо заздалегідь, протягом декількох годин. Відварюємо локшину.

Тепер можна подавати суп. У глибоку тарілку викладаємо локшину, зверху кладемо шматочки свинини і гриби, розрізані навпіл яйця, і заливаємо гарячим бульйоном (бульйон можна наливати кожен окремо, але можна їх і змішати). За необхідності додаємо кунжутну олію, овочі, зелена цибуля, шматочки норі.

Треба сказати, що японці додають у рамен даши (рибний бульйон, концентрат можна придбати в магазинах), але для російської людини досить незвично змішувати рибний і м’ясний бульйон, тому ця добавка на ваш розсуд.

Рамен зі свининою легко перетворюється в рамен з морепродуктами, досить замінити в рецепті м’ясо відвареними або обсмаженими морепродуктами (кальмари, мідії, креветки).

Рамен з куркою

Це, так би мовити, злегка європеїзований рецепт приготування супу рамен, цього разу з куркою, що не вимагає екзотичних інгредієнтів і великої кількості часу для виконання.

Складові:

  • куряче філе – 1 шт .;
  • морква -2 шт .;
  • цибуля – 3 шт .;
  • перець болгарський жовтий – 1 шт .;
  • перець червоний гіркий мелений – за смаком;
  • оцет рисовий – 3 ст. ложки;
  • соєвий соус – 5 ст. ложок;
  • масло кунжутне – 2 ст. ложки;
  • імбир мелений – 0,5 ч. ложки;
  • паличка кориці – 1 шт .;
  • сушений орегано – 1 щіпка;
  • локшина для рамена – 100 г;
  • курячі сердечка – 300 г;
  • холодна вода – 1,5 л;
  • сіль за смаком.

Приготування

Спочатку варимо бульйон: заливаємо курячі сердечка холодною водою і даємо бульйону закипіти. Одну моркву і одну цибулину додаємо в каструлю, даємо трохи поваритися, потім закладаємо корицю, орегано, червоний мелений перець, імбир. Коли бульйон закипить, зменшуємо вогонь і готуємо ще годину або півтора. Корицю потрібно вийняти з бульйону. Закладаємо в каструлю куряче філе і варимо, поки воно не буде готове. Коли курка зварилася, виймаємо її разом з сердечками. Після цього в бульйон додаємо соєвий соус і рисовий оцет. Підсолюємо, якщо це потрібно. Відварюємо локшину як звичайно.

Нагріваємо сковороду з 1 ст. ложкою кунжутного масла, обсмажуємо нарізане куряче філе і сердечка до появи золотистої скоринки, прибираємо м’ясо зі сковорідки. Моркву натираємо, використовуючи терку для корейської моркви. Болгарський перець ріжемо брусочками, цибулю півкільцями. Додаємо в сковороду 1 ст. ложку кунжутного масла, викладаємо овочі, трохи додаємо рисового оцту, і даємо обсмажитися близько 5 хвилин.


Подаємо в піалі або глибокій мисці: на дно кладемо локшину, потім овочі, м’ясо і заливаємо гарячим бульйоном. Зверху присипаємо різаним зеленою цибулею.

Альтернатива локшині рамен – рисова локшина. Суп з рисовою локшиною не менше смачний і може бути приготований по одному з вищеописаних рецептів.

Або читайте оригiнал here.

Цікаве відео для вас:


З цим читають

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × 2 =