П’ятиденний середземноморська дієта Щоденники.

П’ятиденний середземноморська дієта

Дієта розрахована на споживання 1000 ккал в день. Найкраще оливкова олія, велика кількість овочів і фруктів, йогурт

пісне м’ясо і риба – ось таємниця низько-калорійною і апетитною середземно-морської кухні.

1-й день

У помідорах, дозрілих під променями сонця, міститься багато вітамінів і мінеральних речовин, так що намагайтеся, у міру можливості, включати в своє меню тільки грунтові овочі

Сніданок

Мюслі з фруктами

Нарізати 1 ківі і 1/2 банана. Змішати з 2 ст ложками вівсяних пластівців і 1 ст. ложкою паростків пшениці. Збити 100 мл сметати і 1 ст. ложку обліпихової-апельсйнового нектару (20 г) і полити фрукти. 262 ккал

Другий сніданок

Банановий йогурт. Розім’яти 1/2 банана і зміщувати з 100 г нежирного йогурту і меленою корицею. 103 ккал.

Обід

Запечені овочі. Відварювати 8 хвилин 100 г скибочок картоплі. Нарізати скибочками 150 г баклажанів і 100 г цукіні, а 100 г стручків червоного і зеленого солодкого перцю – смужками і бланшувати 3-54 хвилини. Нарізати 1/2 цибулини. Нарізати скибочками 1 помідор і перемішати з овочами. Полити суміш 1 ст. ложкою рослинного масла, посилати розмарином і запікати 15 хвилин при 220 ° С. Приготувати соус з 50 г йогурту 1,5% жирності, 1 ст. ложки кетчупу і меленого червоного перцю. 284 ккал.

Полудень

Фруктовий салат. Перемішати 50 г винограду, 1 ківі, нарееанний кубиками, і приправити соком лимона і рідким замінником саxapa. 98 ккал.

Вечеря

Помідори з моцарелою. Розрізати 2 м’ясистих помідори навпіл і приправити сіллю, перцем, рубаним зубчиком часнику і 1/2 ч. Ложки рослинної олії. Покрити 40 г сиру моцарелла, запекти і прикрасити базиліком. Подавати з 1 скибочкою білого хліба. 267 ккал.

2-й день

Золоте правило цього дня полягає в тому, щоб їсти якомога більше свіжої зелені і якомога менше солі.

Сніданок. Хліб з соусом дзадцікі. Натерти на тертці 100 г огірка, змішати зі 100 г знежиреного сиру, 2 ст. ложками мінеральної води і рубаним цибулею і часником. Приправити. Викласти соус на 1 скибочка хліба з борошна грубого помелу з висівками (50 г) і 1 скибочка хрусткого хлібця і у фарбувати кропом. Подавати з 2 маленькими помідорами. 261 ккал.

Закуска перед обідом

Бутерброд з помідорами. Покрити 1 скибочка хрусткого хлібця 25 г сиру моцарелла, скибочками 1 помідора і приправити. 99 ккал.

Обід. М’ясо ягняти на шампурах. Відварити 40 г рису і відкласти в сторону. 120 г філе ягняти, 100 г стручків жовтого і зеленого солодкого перцю і 100 г цукіні нарізати і насадити разом з 2 помідорами чері на 2 шампура. Приправити сіллю, перцем, чебрецем і смажити в грилі 10 хвилин. Подавати з рисом і соусом з 50 г йогурту (1,5% -й жирності), перцю і часнику. 312 ккал.

Полудень

Рис з грейпфрутом. Перемішати варений рис, які залишилися після обіду, з часточками 1 грейпфрута (200 г) і підсолодити замінником цукру. 100 ккал.

Вечеря

Фарширована папайя. Вийняти насіння з 1/2 папайї, вискоблити м’якоть і нарізати її кубиками. Наповнити ними плоди разом з 50 г м’якого сиру з горіхами. Подавати з 1 скибочкою білого хліба (40 г). 241 ккал.

Третій день

Включайте в свій раціон оливкова олія. Воно дуже корисно для здоров’я. Зрозуміло, ми маємо на увазі нерафінована оливкова олія першого холодного віджиму.

Сніданок

Фрукти. Нарізати скибочками м’якоть 1/2 папайї. Викласти на тарілку разом з 100 г кульок дині, скибочками 1 банана і 100 г ананаса. Чашка фруктового чаю. 231 ккал.

Закуска перед обідом

Бутерброд із шинкою. Намазати 1 скибочка хрусткого хлібця 1 ч. Ложкою вершкового масла зі зниженим вмістом жиру і покрити 20 г пісної шинки. 122 ккал.

Обід

Овочеве рагу ’Італійська фантазія’. Відварювати 300 г замороженої овочевої суміші в невеликій кількості підсоленої води 5 хвилин, відкинути на друшляк. 1/2 цибулини і 1 зубчик часнику нарізати кубиками і згасити в 1 ст. ложці оливкової олії. Додати овочі, приправити сіллю, перцем, мускатним горіхом і петрушкою. Влити 75 мл овочевого бульйону і тушкувати 8 хвилин. Нарізати скибочками 50 г сиру моцарепла, викласти зверху і дати розплавитися. 305 ккал

Полудень

Медовий напій. Збити 200 мл морквяного з 2 ст. ложками артішоковото соку, приправити лимоном, 1 ч. ложкою меду і 1/2 ч. ложки оливкової олії. 86 ккал.

Вечеря


Тост з сиром і креветками. Покрити 1 скибочка хліба для тостів яйцем, звареним круто і нарізаним скибочками, 30 г сиру моцарепла в скибочках і 1 креветкою. Запекти в гарячому грилі. Прикрасити кропом і перцем. 269 ​​ккал.

4-й день

Їжте поменше жиру! Хліб, локшина та овочі або містять дуже мало жиру, або він в них відсутня повністю.

Сніданок

Бутерброд із шинкою. Намазати 1 скибочка хліба з борошна грубого помопа з висівками 1 ч ложкою вершкового масла зі зниженим вмістом жиру і покрити 20 г пісної шинки. Приправити 150 г нежирного йогурту, 2 ст. ложками рубаної зелені, лимонним соком і перцем. Подавати зі 150 мл томатного соку. 260 ккал.

Другий сніданок

Солодкий сир. Змішати 50 г домашнього сиру зі 100 г шматочків ананаса. Підсолодити, 102 ккал.

Обід

Ягня з локшиною. Відварити 30 г макаронів-трубочок. Нарізати кубиками м’якоть 100 г помідорів. Нарізати 100 г цукіні, згасити їх у 30 мл води і приправити чебрецем. 100 г філе ягняти нарізати скибочками. Підсмажити в 1 ч. Ложці оливкової олії, приправити. Влити 75 мл бульйону. Змішати м’ясо, макарони, цукіні і помідори. 297 ккал.

Полудень

Сандвіч з салямі. Розрізати навпіл 1 скибочка білого хліба і покрити його 1 листом салату, солодким перцем і 3 скибочками ковбаси салямі. 69 ккал.

Вечеря

5-й день

Лососина не тільки смачна, але й містить корисні жирні кислоти, – зокрема, омега-3.

Сніданок

Бутерброд з сиром. 1 скибочка хліба (50 г) з борошна грубого помелу намазати 50 г домашнього сиру + 200 г дині і 100 мл морквяного соку з 1 ч. Ложкою пшеничних паростків. 232 ккал.

Другий сніданок

Салат з помідором. Нарізати 1 помідор і 30 г сиру моцарелла. Приправити 1 ч. Ложкою оливкової олії, 1 ч. Ложкою оцту бальзаміко, сіллю, перцем і посипати базиліком. 114 ккал.

Обід

Лососина із соусом. Відварити 20 г дикого рису, 125 г лососини полити лимонним соком і обсмажити в 1/2 ч. Ложки рослинної олії, приправити. 1 ст. ложку сметани змішати з рубаною зеленню. Подавати рибу з рисом і соусом, прикрасивши солодким перцем. 310 ккал.

Полудень

Фруктовий салат. Нарізати м’якоть 1 апельсина, 1 ківі, 30 г винограду. Приправити декількома краплями лимонного соку і замінником цукру. 106 ккал.

Вечеря

Томатний суп. Очистити від шкірки 2 помідори, нарізати і згасити 25 хвилин в 150 мл овочевого бульйону. Нарізати 1 скибочка хліба з борошна грубого помелу і обсмажити в 1 ч. Ложці оливкової олії. Томатний бульйон процідити, влити в нього 2 ст. ложки хлібного напою, посолити і поперчити. Додати в суп обсмажений хліб, 1 ст. ложку збитих вершків і посипати колечками зеленого лука. 253 ккал.

Або читайте оригiнал here.

Цікаве відео для вас:


З цим читають

  • Огіркова дієта Ксенії Бородіної Щоденники.

    У чому родзинка цієї дієти, чому вона стала такою модною, невже вона дійсно так ефективна? Давайте спробуємо розібратися разом, чи дійсно огіркова дієта може бути такою ефективною або схуднення К…

  • П’ятиденний середземноморська дієта

    Візьміть собі на замітку, що дана дієта не спрямована на скидання ваги. Її мета – дати поштовх, старт правильному харчуванню. Якщо людина цілеспрямований в бажанні отримати ідеальні форми, то одн…

  • Овочева дієта для схуднення – меню, відгуки

    Овочева дієта для схуднення вважається однією з найбільш корисних і смачних дієт. Бо завдяки їй ви зможете зробити профілактику серцевих захворювань, захворювань судинної системи, ожиріння, поруш…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × five =