Морозиво з банана рецепт приготування. Як зробити морозиво з банана

Якщо магазинні делікатеси приїлися і хочеться домашнього десерту, але немає бажання провести на кухні півдня, спробуйте зробити морозиво з банана. Ви витратите мінімум зусиль, при цьому солодкість підійде і для святкового столу, і для повсякденного.

Чому саме банани

Після заморожування смак бананового пюре нагадує вершковий. Консистенція ласощі виходить кремовою, не відчувається характерних кристаликів льоду, які часто присутні в морозиві з інших фруктів.

А ще таке морозиво можна давати дітям з двох років, тоді як звичайне морозиво не рекомендується до трьох років.

Базовий рецепт

Готується морозиво із заморожених бананів. Бажано взяти дуже стиглі або трохи переспілі плоди. Потрібно очистити їх від шкірки і розрізати на скибочки приблизно з сантиметр завтовшки. Маленькі шматочки простіше подрібнити.

Бананові скибочки помістіть в морозильну камеру. Скільки часу знадобиться для заморозки – залежить від можливостей вашого холодильника. Якщо цей десерт вам сподобається, то зручно буде зробити запас заморожених плодів, щоб у вас завжди було «сировину» для морозива.

Після заморозки достатньо буде дістати часточки, покласти їх в блендер і змішати на максимальній швидкості протягом декількох хвилин. Періодично зупиняйте блендер і вручну перемішуйте суміш, знімаючи її зі стінок.

Можна їсти відразу, але краще ще раз ненадовго помістіть масу в морозилку і потім подавайте на стіл!

Смакові добавки

Рекомендується подрібнювати саме заморожені плоди, так як тоді морозиво з банана має більш насичений аромат. Але нижче ми наводимо рецепти, для яких це правило не критично, оскільки додається безліч інших інгредієнтів.

Насправді ви можете придумати власний рецепт. Сміливо додавайте до бананову суміш все, з чим любите їсти звичайне морозиво – горіхи (мигдаль, фісташки, фундук, волоські), мед, згущене молоко, ягоди і шматочки фруктів, кокосову стружку, шоколадну крихту, мед, джеми, варення, збиті вершки, сиропи, спеції (ваніль, кориця).

Щоб ласощі стало ще корисніше, можна додати в нього зелень. Наприклад, листя салату або шпинат. Смак від цього не зіпсується і взагалі ніяк не зміниться, а морозиво придбає зеленуватий відтінок і прийме в себе всі корисні властивості зелені.

Морозиво з банана і йогурту

Можна підсилити смак морозива і зробити його більш поживним, додавши йогурт. Візьміть баночку густого йогурту, 3-4 банана і 4 столові ложки цукру (можна тростинного).

Змішайте у блендері йогурт, банани і цукор. Перелийте суміш у формочки і поставте в морозильну камеру до замерзання.

За бажанням на стадії збивання в морозиво з банана і йогурту можна додати апельсиновий сік, корицю, лимонну цедру, джем, згущене молоко, сир – все, на що вистачить фантазії.

Можна навіть зробити простіше: укласти шарами в прозорій ємності банани і йогурт, посипати цукром і поставити в холодильник. Перед подачею на стіл прикрасити ягодами або горіхами, полити варенням або згущеним молоком. Це, звичайно, не зовсім морозиво, але теж смачно.

Молочно-бананове морозиво

Якщо ви сприймаєте морозиво виключно як молочний десерт, то можна приготувати морозиво з банана і молока.

Берете півсклянки цукру, краще коричневого. Висипаєте його в сотейник, додаєте 2 столові ложки крохмалю і дрібку солі. Вливаєте 2 склянки нежирного молока, перемішуєте, доводите до кипіння і буквально хвилину варіть на середньому вогні. Обов’язково помішуйте.

Потім зніміть суміш з вогню, додайте пару чайних ложок ванілі і ще раз перемішайте. Половину цієї суміші залийте в блендер, додайте туди дві розрізаних на шматочки банана і перемішайте до однорідної маси. Після цього введіть іншу частину молочної суміші і заморозьте масу.

Якщо не хочете довго возитися, то існує молочне морозиво з банана, рецепт якого дозволяє обійтися без теплової обробки. Просто змішуєте в блендері 3 банана і 3-4 ложки молока. Потім вводите будь смакові добавки (спеції, ягоди, фрукти, горішки, згущене молоко), перемішуєте ложкою – і в морозилку.

Пропорції умовні. Якщо ви більше хочете молочно-бананове морозиво, ніж бананово-молочне, то додайте не три ложки молока, а стакан.

Сирно-бананове морозиво

Тим, кому набридло їсти звичайні сирні суміші, ми розповімо, як зробити морозиво з банана і сиру. Берете півкіло однорідного сиру, 3 штуки стиглого, але бажано не чорного банана, грам 100 цукру або цукрової пудри. Сахара можна додати менше або не використовувати зовсім – справа смаку. Також не бачимо нічого кримінального в тому, щоб замінити його варенням або медом.

Подрібнюєте банани в пюре. Можна блендером, можна виделкою. Якщо зробите це виделкою, то вийде так, ніби у вас морозиво з шматочками фруктів. Додаєте в бананову масу сир і цукор, ретельно перемішуєте і ставите на заморозку.

Тут є одна особливість: перші години три краще щогодини діставати морозиво і перемішувати, щоб суміш застигала рівномірно.

Кефирно-бананове морозиво

Як ми вже сказали, при створенні цього десерту ваша фантазія практично не обмежена. Якщо любите кисломолочні продукти, то чому б не використовувати для приготування морозива кефір?

Натріть банани на крупній тертці. Додайте склянку кефіру жирністю 2,5% і пару столових ложок меду. Блендером доведіть до однорідного стану. Усе. Залишилося тільки заморозити.

У таке морозиво можна додати трохи лимонного соку (або лимонної цедри) і м’яти. Вийде дуже освіжаюче блюдо, яке врятує вас в літню спеку. За смаком чимось нагадує напій «Сніжок».

Ускладнений рецепт бананового морозива

Не обмежені в часі? Тоді спробуйте зробити таке морозиво з банана, молока, вершків та яєць.

Доведіть 2 літри молока до кипіння на повільному вогні, потім охолодіть. 6 бананів збийте в пюре за допомогою блендера, додайте 2 чашки вершків і охолоджене молоко, гарненько перемішайте.

Збийте 2 яйця, влийте в молочно-бананову масу і додайте 4 столові ложки цукру. Ще раз ретельно розмішайте. Якщо хочете, додайте фрукти та горіхи, а потім заморозьте суміш.

Як зробити морозиво на паличці

Є кілька способів подати морозиво з банана у вигляді ескімо. Перший – використовувати спеціальні формочки для морозива, невеликі стакани або чарочки. Розкладіть в ємності бананове пюре, застроміть в суміш дерев’яні палички для морозива і відправте в морозилку.

Щоб було зручніше діставати ласощі, опустіть формочки в гарячу воду на пару секунд і акуратно витягніть морозиво. Не робіть так, якщо використовуєте скляні форми – вони можуть тріснути через перепад температур!

Другий спосіб ще простіше. Розріжте банани на дві половинки, застроміть в кожен шматочок з боку зрізу палички і помістіть плоди в морозильну камеру. Щоб цей десерт не виглядав зовсім вже простим, покрийте його глазур’ю. Наприклад, швидко умочіть банани на паличці в розтоплений шоколад, посипте стружкою і рубаними горіхами і ще раз заморозьте.

Ось так можна швидко і просто порадувати себе смачненьким або запропонувати гостям нетривіальний десерт. А ще морозиво з банана, рецепт якого варіюється до нескінченності в залежності від бюджету і кількості вільного часу, цілком можна віднести до числа страв – паличок-виручалочек. Так що візьміть на замітку!

Або читайте оригiнал here.

Цікаве відео для вас:

З цим читають

  • Маннік рецепт на кефірі з фото покрокове приготування

    Ви пам’ятаєте смак справжнього маминого манника з дитинства? Такого ніжного і солодкого, що тане в роті. Цей рецепт приготування манника на кефірі один з найпростіших. За допомогою нього легко і…

  • Варений цукор рецепт з фото

    Багато хто з нас люблять їсти цукор вприкуску з чаєм. Для цього підійде не простий рафінад, а варений цукор, рецепт якого достатньо простий. Ця страва може приготувати навіть ваша дитина, ніяких…

  • Як зробити яблучне варення на зиму перевірений рецепт

    Хто не любить яблука? Їх чудовий смак знають усі. Навколо цих фруктів оповита таємниці та складені легенди. Яблуко допомогло Єві спокусити Адама. А ось впавши на голову вченому Ньютону, яблуко до…

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *