Морожениця – як вибрати

Смачні солодкі десерти люблять усі. Але купувати морозиво промислового виробництва – не найкращий вибір. Сумнівна якість вихідних продуктів і стовідсоткове наявність штучних барвників та консервантів не принесуть користі вашому здоров’ю. Тому багато любителі солодкого замислюються про придбання своєї домашньої морожениці. І замислюються недаремно, оскільки для домашнього морозива використовуються тільки натуральні інгредієнти і перевірені рецепти. Мінусом покупки морожениці для дому може бути тільки її вартість, але якщо ви часто купуєте морозиво для своєї сім’ї або любите пригощати десертами гостей, така покупка дуже швидко окупиться.

А тепер давайте з’ясуємо, якими характеристиками володіють морожениці і як вибрати якісну модель для домашнього використання.

Вибираємо кращу мороженицу для дому

Щоб вибрати модель морожениці, що ідеально підходить для вас, орієнтуйтеся на наступні критерії.

  1. Морозивниці бувають двох типів: напівавтоматичні, або фрізерние, і автоматичні, або компресорні. Відрізняються вони тільки однієї, але дуже важливою деталлю. Придбавши «напівавтомат», вам доведеться перед приготуванням кожної порції морозива охолоджувати чашу в морозильній камері протягом 12-14 годин. Користуючись же автоматичною моделлю морожениці з компресором, досить буде всього лише завантажити інгредієнти всередину пристрою і натиснути на кнопку. Природно, «автомат» буде коштувати значно дорожче, але і процес використання такої морожениці в домашніх умовах буде набагато простіше, зручніше і приємніше.
  2. Відрізняються морожениці і за обсягом чаші. Мінімальний обсяг її – 1 л, а максимальний (для домашніх моделей) – до 15 л. Вибирати прилад з дуже великим об’ємом чаші немає сенсу, якщо ви збираєтеся зрідка готувати морозиво для себе і своєї сім’ї. Але разом з тим пам’ятайте, що показник обсягу чаші НЕ дорівнює масі готового продукту. Іншими словами, в чаші ємністю 1,5 л ви отримаєте лише 900 г морозива. Так відбувається, оскільки в процесі приготування маса істотно збільшується.
  3. Багато споживачів помилково вважають, що обсяг безпосередньо пов’язаний з потужністю морожениці. Насправді потужність залежить не від обсягу чаші морожениці, а від її типу («автомат» або «напівавтомат»). Автоматичні моделі набагато потужніший, а значить, споживають набагато більше електроенергії. Але якщо вам припала до душі мороженица з невеликою потужністю (4-35 Вт), не турбуйтеся: у вас все одно вийде смачне і натуральне морозиво, просто на його приготування піде трохи більше часу.
  4. Зверніть свою увагу на габарити купується вироби, особливо якщо це фризер – модель без компресора. Оскільки чашу доведеться щоразу заморожувати, а ще краще – постійно зберігати в морозильнику, потрібно простежити, щоб розміри чаші не перевищували розміру самої камери. Просто виміряйте висоту свого морозильника перед тим, як купувати мороженицу. Якщо ж ви купуєте її в подарунок, то краще буде зупинитися на моделі з мінімальною висотою чаші (14 см).
  5. Всі морожениці володіють однаковим принципом дії: суміш продуктів постійно перемішується лопатками, при цьому постійно охолоджуючись. Але, крім основного принципу, існує безліч додаткових функцій, від яких залежить і ціна виробу. До таких необов’язковим, але зручним функцій відносяться, наприклад, таймер, звуковий сигнал про закінчення приготування, прозоре віконце для споглядання процесу виготовлення морозива, поєднання морожениці і йогуртниці в одній моделі. Останнє дуже зручно, оскільки передбачає також можливість приготування всіляких кисломолочних десертів. І, нарешті, в комплекті з будь виготовлення морозива повинна йти брошурка з рецептами, які слід використовувати для даної конкретної моделі. Не слід нехтувати вказаною кількістю кожного інгредієнта, інакше десерт просто не вийде або буде не тієї консистенції.

Досить популярні моделі морожениц від виробників Nemox, DeLonghi Gelato, Dex, Kenwood та інші. Вибір за вами!

Або читайте оригiнал here.

Цікаве відео для вас:


З цим читають

  • Яку мороженицу вибрати огляд популярних моделей

    Це улюблене з дитинства ласощі дарує посмішки і піднімає настрій. Особливо актуальний десерт в літню спеку. Звичайно, мова йде про морозиво. Але, на жаль, якість магазинного морозива часто залиша…


  • Як вибрати мороженицу Рекомендації по вибору морожениці.

    У літню спеку головним десертом у всі часи було і залишається морозиво. І хоча холодильники в магазинах рясніють розмаїттям фабричного морозива в гарних упаковках, стаканчиках і ріжках, домашнє м…

  • Як вибрати електропіч для кухні

    Електропечі – також їх називають міні-духовками або ростер – здатні з легкістю замінити повноцінний духову шафу і при цьому заощадити місце на кухні для іншої побутової техніки. Ці прилади бувают…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × one =