Маннік рецепт на кефірі з фото покрокове приготування

Ви пам’ятаєте смак справжнього маминого манника з дитинства?

Такого ніжного і солодкого, що тане в роті.

Цей рецепт приготування манника на кефірі один з найпростіших. За допомогою нього легко і швидко можна приготувати частування до чаю або кави – розсипчастий. солодкий пиріг на кефірі.

одна мірний стакан манної крупи;

одна мірний стакан цукрового піску;

половина мірного склянки борошна;

одна мірний стакан кефіру;

половина пачки (100г) вершкового масла або маргарину;

2 свіжих яйця;

щіпка соди.

маннік на кефірі покроковий рецепт з фото 1

Готувати тісто для манника на кефірі будемо у великій мисці. Виливаємо в неї один стакан кефіру і поступово висипаємо склянку манної крупи, щоразу помішуючи, щоб не утворювалися великі грудочки. Якщо суміш манки і кефіру виходить з маленькими грудочками, то в цьому немає нічого страшного. Грудочки розчиняться при вистоюванні. Кефір бажано взяти високої жирності, не менш 3,2%. Коли манка добре перемішається з кефіром, додаємо склянку цукру.

маннік на кефірі покроковий рецепт з фото 2

Наступний етап – вистоювання суміші протягом 2-3 годин. А можна приготувати суміш ввечері і поставити в холодильник, якщо плануєте піч маннік на кефірі вранці.

Манка повинна як слід просочитися кефіром і розбухнути. Це важливо, тому ка якщо поквапитися, то пиріг буде з крупинками і не підніметься.

маннік на кефірі покроковий рецепт з фото 3

Після того, як манка гарненько розмокне (суміш стане практично однорідною, схожою на варену манну кашу), можна додавати інші продукти.

Два яйця збиваємо в окремій мисці, а потім підмішуємо до кефірної суміші. Розм’якшуємо або розтоплюємо 100г вершкового масла (можна використовувати і маргарин) і разом з 1/2 склянки борошна додаємо до нашого манному тесту.

Важливий момент: соду додавати перед самою випічкою, в останню чергу.

Гасити її не треба. Вона буде взаємодіяти з кислим кефіром і пиріг почне підніматися при випічці.

Можна ускладнити рецепт, додавши в тісто додаткові смакові нотки. Як правило, це тісто добре поєднується з сухофруктами (родзинками, курагою, фініками), горіхами і цукатами. Досить жмені дрібно порубаних сухофруктів або цукатів і півсклянки подрібнених горішків. Якщо ви додасте корицю, то тісто стане ніжно-кремового кольору. Ваніль надає приємний присмак, але не поєднуйте ваніль і горіхи, вони перебивають один одного.

маннік на кефірі покроковий рецепт з фото 4


Духовку попередньо прогріваємо, так як ставити маннік необхідно в добре прогріту духовку (до 200 градусів).

Форму для тесту трохи нагріваємо, змащуємо маслом або маргарином, а потім злегка посипаємо манкою. Манка не дозволить пирогу прилипнути до форми, а також завдяки їй утворюється хрустка скоринка на поверхні манника. Форму вибираємо так, щоб заповнити її на 2/3, так як пиріг буде підніматися.

Отже, ставимо тісто для манника на кефірі в прогрітий духову шафу (решітку розташувати в середній частині) і випікаємо при температурі 190 градусів за Цельсієм протягом 30-40 хвилин.

Пиріг добре піднімається, стає всередині повітряним, пористим. Готовність перевіряємо зубочисткою.

маннік на кефірі покроковий рецепт з фото 5

Готовий маннік можна залишити як є. Він дуже смачний сам по собі і не вимагає промазування кремом. Але якщо ви задумали перетворити маннік в торт, то з легкістю зробите це. Просто розріжте пиріг на шари і промажте улюбленим кремом. Прикраса буде залежати тільки від вашої фантазії.

маннік на кефірі покроковий рецепт з фото 6

Зазвичай маннік просто покривають зверху цукровою або шоколадною глазур’ю. Найпростіше і швидке прикраса – просто посипати цукровою пудрою і кольоровий кондитерської посипкою.

Або читайте оригiнал here.

Цікаве відео для вас:


З цим читають

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two + 17 =