Манна каша на молоці — калорійність, корисні властивості, користь і шкода, опис — calorizator, калорійність манної каші на молоці

Манна каша на молоці - калорійність, корисні властивості, користь і шкода, опис - calorizator, калорійність манної каші на молоці

Щоб отримати смачну кашу, потрібно варити в, дотримуючись пропорції: півлітра (500 мілілітрів)
на 100 120 150 мл (0,75 склянки)
(Або літр на 300 мл). довести до кипіння і в цей момент всипати ситом (Не жменею, а ситом, щоб розсіяти її) і продовжувати варити тільки одну-дві хвилини, весь час інтенсивно помішуючи, а потім закрити щільною кришкою каструлю, де варилася каша, і дати постояти 10 15 хвилин до її повного розбухання; Після цього можна сдабривать її
і чим завгодно, робити як підсолоджений, так і цибульний варіант. Це дійсно каша, в якій можна розрізнити хоча і маленькі, але окремо існуючі крупинки. Така каша і краще масло, і не має неприємної поверхневої плівки, яка утворюється у манної каші тільки тому, що виділені білки і клейковина, як більш легка фракція, спливають на поверхню і тут піддаються посиленого випаровуванню і розпаду, інтенсивно псуються з точки зору і фізіологічної , і смаковий, і, звичайно, біохімічної.

Манна каша, зварена за всіма правилами, позбавлена ​​цих негативних рис. Вона сильніше розварюється, ніж при кипінні, оскільки температура пара
вище, ніж температура самого, варимо при відкритій кришці. Є і ще один прийом приготування манної каші, схожий з описаним. Для цього
треба розігріти на сковорідці разом зі до легкого пожовтіння, але не дати їй підгоріти.

Потім залити
або сумішшю води з, де води було б трохи більше половини. Заливати треба прямо на сковорідці, і тому краще брати глибоку емальовану. Після заливки швидко розмішати і дати прокипіти дві-три хвилини, а потім щільно закрити кришкою і так само витримати до повного розбухання.

Така каша ще смачніше. Рекомендується спробувати і взяти на озброєння обидва ці способи, з яких перший більш підходить для дитячого харчування, а другий для дорослого.

У манну кашу можна додавати різні інгредієнти: овочі та фрукти, пюре з них, варення та джеми і т. д. Це чудовий дієтичний продукт. У
70 відсотків крохмалю, багато білків, вітамінів і мінеральних речовин, і так як вона швидко готується, то всі вони зберігаються: У ній мало клітковини, і вона рекомендується в післяопераційний період і при виснаженні.

При хронічній недостатності нирок, наприклад, рекомендуються страви, приготовані з безбілкових круп, в цьому випадку манка незамінна. Не рекомендується дітям до року.

Калорійність манної каші на молоці

Посилання на оригінал.


Коментарі:

Lidiya Zavyalov пише: Спасибо! :)

Man Inblack пише: спасибі. пішов готувати кашу. )

Lidiya Zavyalov пише: Проте цією кашею всіх дітей годували в часи мого дитинства і люди похилого віку у яких немає зубів із задоволенням їдять її, та й я іноді із задоволенням. Спасибо за цікаву пораду класти в холодне молоко! Ніколи не чула, потрібно спробувати. :)

Lidiya Zavyalov пише ::))

sqprxs пише: Much thanks, turned out delicious from the first time!

kessary7 пише: Дякую за рецепт.Вечно я пересипаю кашу і виходить дуже густо, що доводиться додавати води або молока, щоб довести до розуму!!)))

Lidiya Zavyalov пише: На здоров’я! :)

Lidiya Zavyalov пише: Приємного апетиту! :)

tserendorj enkhtur пише: я думав що зварити смачну кашу це так легко хоча мені 13 років і з монголії
спасибі

Lidiya Zavyalov пише: Так, з манкою це так. Я ще помітила, що також залежить не тільки від кількості манки, але ще і від її якості. Наприклад: манка яка продається в звичайному американському магазині зовсім відрізняється від манки яка продається в російській магазині. Не тільки по тому як вона розварюється, але навіть за кольором. До речі, та що продається в американському магазині мені подобається більше. Вона начебто якось більший і серее. За мабуть більше натуральна, або мнее була піддана обробці.

jrcfyf351 пише: У манці немає корисних вітамінів легше її насипати в холодне молоко грудок ні коли не буде.

Кларк Гейбл пише: мені б таку кухню))

Lidiya Zavyalov пише: You are welcome! :)

Lidiya Zavyalov пише: Спасибо что поділилися вашим рецептом! :)

Lidiya Zavyalov пише: Будь ласка! :)

MrSolo Top пише: Піч прикольна))

askmehere1 пише: Spasibo vkusnaya kasha!!

антон шмаркачів пише: А я взагалі розводжу в холодній воді манку і коли закипає молоко просто виливаю вміст і помішують 5 хвилин. Ніяких грудок!

Lidiya Zavyalov пише: Спасибо! :)

Man Inblack пише: спасибі. пішов готувати кашу. )

Lidiya Zavyalov пише: Проте цією кашею всіх дітей годували в часи мого дитинства і люди похилого віку у яких немає зубів із задоволенням їдять її, та й я іноді із задоволенням. Спасибо за цікаву пораду класти в холодне молоко! Ніколи не чула, потрібно спробувати. :)

Lidiya Zavyalov пише ::))

sqprxs пише: Much thanks, turned out delicious from the first time!

kessary7 пише: Дякую за рецепт.Вечно я пересипаю кашу і виходить дуже густо, що доводиться додавати води або молока, щоб довести до розуму!!)))

Lidiya Zavyalov пише: На здоров’я! :)

Lidiya Zavyalov пише: Приємного апетиту! :)

tserendorj enkhtur пише: я думав що зварити смачну кашу це так легко хоча мені 13 років і з монголії
спасибі

Lidiya Zavyalov пише: Так, з манкою це так. Я ще помітила, що також залежить не тільки від кількості манки, але ще і від її якості. Наприклад: манка яка продається в звичайному американському магазині зовсім відрізняється від манки яка продається в російській магазині. Не тільки по тому як вона розварюється, але навіть за кольором. До речі, та що продається в американському магазині мені подобається більше. Вона начебто якось більший і серее. За мабуть більше натуральна, або мнее була піддана обробці.

jrcfyf351 пише: У манці немає корисних вітамінів легше її насипати в холодне молоко грудок ні коли не буде.

Кларк Гейбл пише: мені б таку кухню))

Lidiya Zavyalov пише: You are welcome! :)

Lidiya Zavyalov пише: Спасибо что поділилися вашим рецептом! :)

Lidiya Zavyalov пише: Будь ласка! :)

MrSolo Top пише: Піч прикольна))

askmehere1 пише: Spasibo vkusnaya kasha!!

антон шмаркачів пише: А я взагалі розводжу в холодній воді манку і коли закипає молоко просто виливаю вміст і помішують 5 хвилин. Ніяких грудок!

You May Also Like