Мандарин – калорійність, корисні властивості, користь і шкода, опис – calorizator, калорії в мандаринах

Мандарин - калорійність, корисні властивості, користь і шкода, опис - calorizator, калорії в мандаринах

Плоди мандарина дуже смачні в свіжому вигляді. З них готують компоти, варення, мармелад, цукерки, використовують у кулінарному виробництві, готують фруктову воду і лікеро-горілчані вироби. Мандарини особливо корисні в зимовий час як джерело.

У м’якоті зрілих плодів мандарина містяться цукри (до 10,5%), органічні кислоти (
та інші),
(40-50 мг%), який зберігається в плодах дуже довго, і,
речовини, клітковина, мінеральні солі, глікозиди, бета-ситостерол, фітонциди, флавоноїди гесперидин. У шкірці знаходяться цукру,
і, органічні кислоти.

В ефірному маслі, яке також знаходиться в шкірці мандарина, містяться альфа-лімонен, альдегіди, цитраль, спирти і метиловий ефір антранілової кислоти, який і надає ефірному маслу своєрідний смак і запах. Мандаринову шкірку вживають як замінник помаранчевої кірки при виготовленні різних ліків, настоїв, сиропів і екстрактів.


Мандарини можуть подразнювати нирки і слизову оболонку шлунку і кишечника. Вони не рекомендуються при виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки, при гастритах з підвищеною кислотністю шлункового соку, ентеритах, коліті і загостреннях запальних захворювань кишечника, а також при холециститі, гепатиті і гострому нефриті.

Калорії в мандаринах

Прочитати статтю повністю.