Курка в мікрохвильовці

Якщо ви вирішили приготувати курку з ніжним м’ясом і хрусткою скоринкою, або віддаєте перевагу соковиті шматочки під соусом і при цьому відчуваєте дефіцит часу, кращим варіантом є приготування курки з використанням мікрохвильовки.

Необхідно тільки підготувати курку, шляхом обробки її поверхні спеціальним складом для додання особливого смаку та аромату страви або попередньо замаринувавши, тим самим зменшивши час приготування.

Обсяг будь СВЧ печі менше стандартної духовки, тому перед приміщенням курки в мікрохвильовку їй необхідно надати компактну форму, для чого виступаючі кінцівки — ноги і крила кріпляться за допомогою дерев’яних шпажок до тушки, і щоб вони не пересмажується, прикриваються фольгою. Причому фольга повинна бути спеціальна, для використання в мікрохвильових печах.

Пакет або, так званий, рукав для приготування курки в мікрохвильовій печі дозволить заощадити час готування і створити дуже соковиту і добре приготовану консистенцію м’яса, але, щоб отримати корочку на продукті, необхідно його потримати якийсь час, під конвекцією та грилем в печі без рукава .

Якщо ви дотримуєтеся здорового харчування, то суфле з курки в мікрохвильовій печі дозволить вам створити воістину дуже смачне, ніжне і дієтичне блюдо, яке користується великим попитом в хороших ресторанах, а приготувати його в домашніх умови за допомогою мікрохвильової печі не складе великих труднощів.

Курка-гриль в мікрохвильовці

Складові:

  • невелика ціла куряча тушка (1,2-1,4 кг) — 1 шт .;
  • лимонний сік — 1 ст. ложка;
  • рослинне масло — 1 ст. ложка;
  • мелений коріандр — 1 ч. ложка;
  • куркума — 1 ч. ложка;
  • солодка паприка — 1 ч. ложка;
  • часник — 3 зубчики;
  • гірчиця — 1 ч. ложка;
  • мед — 1 ч. ложка;
  • сіль;
  • чорний мелений перець.

Приготування

Тушку курки обмиваємо, гарненько обсушуємо і натираємо зовні і всередині маринадом, приготованим з рослинного масла, лимонного соку, коріандру, куркуми, паприки, видавленого через прес часнику, солі і перцю і залишаємо мінімум на годину. Чим більше часу буде маринуватися ваша курочка, тим вона буде смачніше. Ідеально залишити тушку в маринаді в холодильнику на ніч або якщо є можливість на добу.

Просочену курку, залежно від можливостей вашої мікрохвильової печі, нанизуємо на рожен, укладаємо на решітку або просто в лоток, обертаємо спеціальної для СВЧ печей фольгою ніжки і крильця і ​​готуємо для початку приблизно десять хвилин. Потім дістаємо курочку, трохи охолоджуємо, змащуємо сумішшю гірчиці і меду, повертаємо в мікрохвильовку і готуємо в комбінованому режимі по п’ятнадцять хвилин з кожного боку. За десять хвилин до кінця приготування знімаємо фольгу з ніжок і крилець.

Наша ароматна і шалено смачна курка, приготована в мікрохвильовій печі, чудово поєднується з картопляним пюре або овочами.

Курка в мікрохвильовці з картоплею в пакеті

Складові:

  • невелика ціла куряча тушка (1-1,2 кг) — 1 шт .;
  • майонез — 50 г;
  • рослинне масло — 1 ст. ложка;
  • приправа для курки — 1 ст. ложка;
  • часник — 3 зубчики;
  • картопля — 4 великих бульби;
  • морква — 1 шт .;
  • цибуля — 1 шт .;
  • сіль;
  • чорний мелений перець.

Приготування

Промиту і просушену курячу тушку змащуємо сумішшю майонезу, масла, солі, перцю, приправ і розтертого часнику і залишаємо мінімум на 1:00. Потім поміщаємо її в пакет для запікання, туди ж складовими очищений і нарізаний часточками картоплю, соломкою моркву і півкільцями цибулю. Зав’язуємо пакет з двох сторін, поміщаємо його в підходящий посуд для мікрохвильової печі, кінці пакету підвертаємо під блюдо і робимо зверху за допомогою ножа кілька надрізів. Готуємо курочку з овочами приблизно двадцять хвилин при потужності 850 ватів. Потім розрізаємо рукав і даємо зарум’янитися під грилем п’ять-сім хвилин.

Або читайте оригiнал here.

Цікаве відео для вас:

З цим читають

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *