Компот з персиків на зиму

Здрастуйте, шановні читачі сайту Смачні Рецепти!

Сьогодні хочу поділитися з вами черговим рецептом зі своїх заготовок на зиму. Це персиковий компот. Компот з персиків виходить дуже смачним і ароматним. А приготувати його не складно. Найголовніше, щоб плоди були спілі, що не биті, без дефектів, а інша справа техніки. Як відомо, персики «волохаті», і щоб кожен помити добре, утомливо небагато. Чи не правда? Вичитала я в одній цікавій книжці як зробити це швидко і без всяких зусиль.

Отже, в таз або миску з водою з персиками додати трохи харчової соди. На 1 літр води я кладу приблизно 1 ч. Ложку або навіть трохи менше. Пропорція не принципова.

Перемішати, щоб сода розчинилася, занурити порцію персиків (навіть не вимитих) і залишити на 5 хвилин. Важливо, щоб персики повністю йшли під воду. Ось і весь секрет. Я спочатку не повірила, а коли спробувала, переконалася, що це працює і дуже добре. Подивіться самі.

Волосяний покрив з персиків зник, наче його там і не було. Персики гладкі і чисті.

Після водних процедур персики перекласти акуратно в раковину і під проточною водою обполоснути їх. Потім можна приступати до застосування. Приступимо? Я взяла ось ці персики.

Нам знадобиться на одну 3-х літрову банку :

  • персики — 6-9 шт.,
  • цукор — один стакан (200 гр.),
  • вода — 2,5 літра,
  • 2 часточки лимона.

як приготувати компот з персиків на зиму

1) Так як персики чисті, йдемо далі. Потрібно помити і простерилізувати банки з кришками. Тару для компоту помити з харчовою содою і добре сполоснути. Потім простерилізувати або обшпарити окропом. Як вам зручно буде, вибирайте. Кришки я завжди протираю спиртом, а можна залити киплячою водою і залишити їх «поплавати» небагато.

2) У підготовлені банки укласти персики, розрізані навпіл, без кісточки.

3) Залити банки з персиками киплячою водою, прикрити кришкою і дати постояти 15 хвилин. Можна залити до верху банки, а можна, як я, на половину.

Потім воду злити в каструлю, додати цукор і часточки лимона. Закип’ятити і залишити покипіти 1-2 хвилини. Варимо так званий сироп для персиків. Але поряд кипить ще вода без цукру на запас. Тобто я її буду доливати в кожну банку після заливки сиропу.

Я повторюся — це не принципово. Можна банки повністю залити водою і потім з неї варити сироп. Не знаю, якщо зрозуміло, то класно, але якщо для когось то щось не ясно, пишіть в коментарях. Поясню!)))

4) Гарячий сироп разом з часточками лимона (не обов’язково) заливаємо в банки з персиками, закручуємо за допомогою закатной машинки. Після цього кожну банку перевертаємо кришкою вниз і укутуємо в ковдру.

Закутані банки з персиковим компотом залишити до наступного дня, щоб охололи повністю.

Компот з персиків порадує вас і ваших близьких, особливо в зимовий час, коли так часто згадуєш літні деньки. Фрукти з персикового компоту не викидайте, з ними можна приготувати чудовий десерт. Або зжерти просто так. Це дуже смачно.

Якщо з персиковим компотом потрібно погратися, то абрикосовий компот ви приготуєте куди швидше. Не соромтеся, заходьте і дивіться!

Всім вдалих заготовок і до нових зустрічей! Не забувайте залишати коментарі, мені буде дуже приємно.

Схожі рецепти

Маринований салат з кольорової капусти на зиму

Джем з вишні і шовковиці на зиму

Варення — желе «п’ятихвилинка» з червоної смородини. Рецепт для мультиварки

Швидкий компот з персиків на зиму (без стерилізації)

Мариновані корнішони на зиму

Рецепт кабачкової ікри в мультиварки на зиму (надійно і смачно)

Або читайте оригiнал here.

Цікаве відео для вас:


З цим читають

You May Also Like

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

четырнадцать − 6 =