Клітковина для схуднення, відгуки

Клітковина, як і МКЦ. являє собою рослинні волокна, як розчинні, так і нерозчинні водою. Розчинні волокна при попаданні в шлунок перетворюються в «баласт» при просуванні їжі по кишечнику і покращують травлення. Крім цього, волокна клітковини розбухають, внаслідок чого довго не настає почуття голоду.

Нерозчинні ж волокна клітковини при запевняє водою сприяють прискоренню спорожнення шлунка, виводять надлишки холестерину, жовчні кислоти, шлаки, токсини.

Останні медичні дослідження підтвердили, що недолік клітковини викликає серйозні порушення в роботі травної системи. Рекомендується клітковина і при процесах запалення в кишечнику і для профілактики їх появи в майбутньому. Регулярне вживання клітковини є відмінним засобом профілактики виникнення раку прямої і товстої кишки.

Таким чином, користь клітковини для організму складно переоцінити, адже вона:

  • знижує рівень у крові холестерину;
  • знижує ризик появи каменів у жовчному міхурі;
  • запобігає виникнення проблеми ожиріння;
  • знижує рівень у крові цукру.

У чистому вигляді клітковини повинне бути присутнім у добовому раціоні дорослої людини не менше 25 г. Для зручності підрахунку нижче наведені відомості про те, скільки клітковини (в грамах) міститься в різних продуктах.

  • морква або салат-латук (1чашка) — 2,4 г;
  • апельсин (1 шт) — 2 г;
  • білий рис (1 чашка) або висівковий хліб (1 скибочка) — 1,5 г;
  • капустяний салат (2 чашки) або житній хліб (1 скибочка) — 1 г;
  • білий хліб (1 скибочка) — 0,5 м

Продукти багаті клітковиною

Крім фруктів і овочів, клітковиною багаті висівки (хліб, хлібці, мука з висівками), горіхи (обережно — дуже калорійні), бобові (квасоля, чечевиця), овес, ячмінь, гречка. насіння, ламінарія. Таким чином, щоб легко розлучитися із зайвими кілограмами, замініть звичайний хліб на хрусткі хлібці або Пластівці фітнес 14 днів. 100 г яких забезпечують добову норму клітковини. Ці продукти можна використовувати «на перекус» замість солодкого. У продажу в аптеках є і особлива «сибірська» клітковина, яка може бути використана в одній із спеціальних дієт.

Застереження

Якщо ви вирішили перейти на їжу, багату клітковиною, важливий принцип поступовості. Не слід відразу ж доводити її денний обсяг до норми, в іншому випадку можуть з’явиться здуття живота, запори. При вживанні клітковини в сухому вигляді не забувайте пити достатню кількість води.

Або читайте оригiнал here.

Цікаве відео для вас:


З цим читають

You May Also Like

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

один × 2 =