Клітковина для схуднення

Зміст:

Більшість жінок мріють відкоригувати свою фігуру, однак побоюються, що обрана дієта, зовсім не виправдає їхніх сподівань, виявиться надмірно дорогою чи нашкодить здоров’ю.

Існує чудовий спосіб знизити вагу за допомогою натуральної дієти, в основі якої лежить вживання клітковини.

Даний спосіб зниження ваги не потребує величезних фінансових витратах, при цьому дуже ефективний і корисний.

Саме з цієї причини, дієтологи рекомендують з метою зниження ваги вживати набагато більше фруктів і овочів, адже в них найбільше з усіх продуктів міститься клітковина, що забезпечує нормальну роботу кишечника. Тому краще сидіти на дієті багатою клітковиною. ніж на урізаному раціоні.

Що таке клітковина для схуднення?

Це звичайні рослинні волокна. У свою чергу ці волокна бувають нерозчинні і розчинні. Так, розчинні волокна під впливом випитої рідини починають розчинятися, утворюючи желе, і служать так званої сприятливим середовищем для формування корисних бактерій.Также, «набухаючи», вони наповнюють шлунок, внаслідок чого відчуття відчуття голоду пропадає на тривалий час.

Клітковина (розчинна) міститься в багатьох фруктах, сімействі бобових, ячмені, вівсі і морських водоростях. Що стосується нерозчинних волокон, то вони в шлунку під впливом спожитої рідини прискорюють спорожнення шлунка, вимиваючи жовчні кислоти, токсини і зайвий холестерин з людського організму.

Нерозчинні волокон міститься у фруктах, овочах, зернових і бобових. Тому їжте обов’язково ці продукти сидячи на будь-якій дієті, особливо на японській солі дієті.

Користь клітковини для людського організму

Крім загального позитивного впливу на організм, вона створює сприятливі умови для підтримки та розвитку мікрофлори кишечника. Численні дослідження показують, що саме дефіцит в організмі цих корисних волокон ініціює виникнення проблем з травленням.

Через це її частенько рекомендують вживати при кишкових запальних процесах. Деякі лікарі впевнені, що харчові волокна є відмінним профілактичним засобом раку прямої і товстої кишки. Крім цього, вони сприяє зниженню рівня холестерину в крові, оберігаючи судини і серце від захворювань.

Також, можуть значно знижує ризик утворення в жовчному міхурі каменів Не секрет, що вживання продуктів, що містять корисні компоненти, справедливо є запорукою відмінного здоров’я.

Користь клітковини в цілях зниження ваги

Далеко не всім відомо, що дані волокна виступають непримиренним ворогом процесу ожиріння. І це пов’язано не тільки з тим, що вони покращують травлення і сприяють очищенню кишечника, але і сприяють зниженню жирових відкладень.

Вживання целюлози рекомендується діабетикам, оскільки вона сприяє зменшенню рівня цукру в крові, за рахунок чого знижується і рівень інсуліну в організмі, який перешкоджає скупченню жирових клітин в організмі. Продукти, що містять необхідні волокна, мають властивість відмінно насичувати організм при невеликому обсязі їжі.

У яких же продуктах міститься клітковина?

Величезна кількість целюлози міститься у свіжих овочах і фруктах (особливо в цитрусових), у висівках, в квасолі, горіхах, насінні. Недарма більшість дієтологів рекомендують починати свій день з прийому мюслі або гречаної каші, а між основними прийомами їжі перекушувати зеленим яблуком.


Скільки клітковини слід вживати?

Щоб вірно знижувати свою вагу і покращувати загальний стан здоров’я, необхідно обов’язково знати добову норму вживання харчових компонентів. Адже надмірне її споживання призводить до зниження засвоєння поживних речовин. Добовий раціон спожитої «чистих» волокон без урахування основної маси продуктів, в яких вона міститься, повинен становити не менше 25 грам.

Або читайте оригiнал here.

Цікаве відео для вас:


З цим читають

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

11 − ten =