Яловичина тушкована. Рецепти тушкованої яловичини. Як правильно готувати

Яловичина тушкована – загальні принципи і способи приготування

Яловичина – смачне і поживне м’ясо, яке є справжньою коморою білка, корисних мінералів і вітамінів групи В. Найзручніший спосіб приготування яловичини – гасіння, даний процес дозволяє досить жорсткого м’ясу стати м’яким і смачним. Зазвичай процес гасіння яловичини займає від 40 хвилин до 2,5 годин, час приготування страви залежить від різновиду м’яса і віку корови чи теля.

Яловичина тушкована – підготовка продуктів

Першим ділом м’ясо слід очистити від плівок, нарізати на шматки середнього розміру поперек волокон і замаринувати. Процес маринування м’яса зазвичай займає від 2 до 8:00, він необхідний для того, щоб м’ясо після приготування стало особливо ароматним і швидше протушкувати. Якщо уникнути маринування, варто заздалегідь бути готовим до того, що гасіння протривати не менше 2:00, в той час, як після маринування може знадобитися менше години. Замариноване, або просто нарізане на шматки м’ясо, обсмажуємо на сковорідці з різних сторін протягом 5-7 хвилин і складаємо в ємність для гасіння.

Яловичина тушкована – підготовка посуду

Обсмажують м’ясо на сковорідці, тушкують у утятніце, каструлі або глиняних горщиках. Посуд, який використовується для обсмажування яловичини поливають оливковою або рослинним маслом, іноді їх замінюють вершковим маслом, жиром (свинячим) або салом.

Рецепт 1: Тушкована яловичина з цибулею та картоплею

Яловичина чудово поєднується з картоплею, не дивно, що тушковане м’ясо саме в цим овочем є найпопулярнішим у росіян господинь.

Складові:

– 800 грамів картоплі;

– 1 столова ложка борошна;

– 2 столові ложки вершкового масла;

– 2-3 штучки лаврового листа;

– кілька штук гвоздики;

– 3 склянки окропу;

– чорний мелений перець;

– 5 штук перцю-горошку;

– сіль.

Спосіб приготування

М’ясо нарізаємо на 5-6 шматочків, солимо, перчимо, паніруємо в пшеничному борошні і обсмажуємо на вершковому маслі до тих пір, поки не з’явиться рум’яна кірочка. У сковороду додаємо 1 склянку води, кип’ятимо, додаємо ще 2 склянки Горчев води, накриваємо блюдо кришкою і тушкуємо протягом 2:00.

Після того, як яловичина майже готова, в неї додаємо цибулю (дрібно нарізаний), картопля, гвоздику, перець і лаврушку. Тушкуємо на невеликому вогні півгодини або 40 хвилин.


Зазвичай до даного блюда подають овочі або салат з огірків і помідорів.

Рецепт 2: Яловичина, тушкована по російськи

Дане блюдо готували наші бабусі та пробабушкі, сьогодні в нас є можливість спробувати одне з їхніх улюблених ласощів.

Складові:

Або читайте оригiнал here.

Цікаве відео для вас:


З цим читають

  • Як гасити яловичину

    Готувати яловичину досить легко, але також легко можна її і зіпсувати, перетворивши на жорстку «підошву». Для того щоб не допустити помилок і приготувати з яловичини відмінна, ароматне і соковите…

  • Брусничний соус – Рецепти брусничного соусу – Як правильно готувати

    Брусничний соус – загальні принципи і способи приготування Брусниця ягода досить корисна, але через свого специфічного гіркуватого присмаку у свіжому вигляді не дуже уживана. Але кулінари придума…

  • Як згасити яловичину Рецепти кулінарії

    Як згасити яловичину? Неймовірно смачною і ніжною виходить тушкована яловичина з цибулею, приготована за наступним рецептом. Для отримання тушкованої яловичини з цибулею вам знадобляться наступні…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 − three =