Як використовувати і зберігати патоку Питання та відповіді. Відповіді на будь-які питання – Як Навіщо Чому Що

Побічний продукт, одержуваний при виробництві цукру в процесі виділення його із соку цукрового очерету, називається патокою.

Цукор виділяють в три етапи, і на кожному етапі отримують патоку різного виду: білу, чорну і густу очеретяну (мелясу).

Як вибрати

Як правило, не пройшла обробку патока має більш солодкий смак. Для вживанні в якості сиропу купуйте білу, або м’яку, патоку.

Подавайте до млинців, вафлям та гарячого печінкою. Для випічки зазвичай використовується чорна патока – густа, з більш насиченим, не таким солодким смаком, як м’яка патока. В крайньому випадку, ці види можна взаимозаменять, проте біла патока надає їжі менш виражений смак.

Густа очеретяна патока – меляса – має гіркуватий смак з трохи солодкуватим відтінком. Використовуйте її, якщо це спеціально вказано в рецепті.

Як зберігати

Патоку краще зберігати у щільно закритих ємностях подалі від джерел світла і тепла. Вона не псується протягом 2 років.

Як відміряти потрібну кількість

Перед відмірюванням збризніть мірну чашку або ложку кулінарним спреєм або змастіть тонким шаром рослинного масла. Вся нитка, до останній краплі, легко виллється.

Як використовувати для випічки

Для нейтралізації кислоти патоки включіть до складу сухих інгредієнтів харчову соду. Крім того, якщо ви збільшуєте кількість патоки вказане в рецепті, зменшіть температуру в духовці, щоб уникнути освіту занадто піджареної скоринки.

Або читайте оригiнал here.


Цікаве відео для вас:


З цим читають

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one + six =