Як вибрати мороженицу Рекомендації по вибору морожениці.

У літню спеку головним десертом у всі часи було і залишається морозиво. І хоча холодильники в магазинах рясніють розмаїттям фабричного морозива в гарних упаковках, стаканчиках і ріжках, домашнє морозиво завжди свіже, корисніше і, звичайно ж, смачніше. А якщо господиня запропонує морозиво власного приготування гостям, то вони, безсумнівно, будуть у захваті.

У наш час приготувати морозиво вдома зовсім не важко, навіть якщо ви будете використовувати старий бабусин рецепт. Досить придбати сучасну мороженицу, і багато технічні труднощі приготування вирішаться самі собою.

Побутові електричні морожениці або фрізери представлені в магазинах побутової техніки у величезному асортименті і широкому ціновому діапазоні.

Недорогі моделі, вартістю від 1600 до 10000 рублів, працюють в напівавтоматичному режимі. Це означає, що контейнер з охолоджуючим речовиною попередньо заморожується в морозилці, а потім, разом з сумішшю для морозива, вставляється в мороженицу, де і триває процес приготування. Якщо не враховувати час, що витрачається на попередню заморозку контейнера, то для отримання домашнього морозива необхідно всього близько 40 хвилин. У підсумку, в залежності від обсягу контейнера, виходить від 500 до 1500 г прекрасного м’якого морозива.

Деякі прилади з модельного ряду напівавтоматичних морожениц обладнані дозатором і вбудованими чашами для різних посипань, як апарат Cuisinart Mix-it-in Soft Serve Ice Cream.

Буває, що морожениці оснащені не однієї, а двома чашами, в яких можна одночасно готувати два різних види холодних ласощів. Наприклад, мороженица Tefal IG3005 Mini Sorbet.

Варто зауважити, що в морожениці можна готувати не тільки морозиво. У деяких моделях (Ariete 637 2 в 1) можливо і приготування йогурту.

Зверніть увагу на дизайн морожениц. Вони бувають класичними, як багато кухонні прилади, або з кумедними зображеннями героїв улюблених дитячих мультфільмів на корпусі. Прикладом може служити мороженица ARIETE Disney. На дитячому святі така мороженица дуже порадує малюків.

Більш дорогі морожениці забезпечені охолоджуючими елементами. У них морозиво готується набагато швидше. І не потрібно заздалегідь заморожувати або зберігати в морозилці ємність для морозива. Такі машини можна використовувати не тільки вдома, але навіть у невеликих кафе.

Корпус апаратів для виробництва морозива може бути пластиковим, сталевим або алюмінієвим. Алюмінієвий або сталевий корпус міцніше пластикового, але при акуратній експлуатації, матеріал, з якого виконаний корпус, не має особливого значення.

Потужність приладів може відрізнятися в залежності від їх принципу роботи. Морозивниці без вбудованого охолодження споживають від 5 до 35 Ватт на годину. Енергоспоживання самоохлаждающіх морожениц доходить до 230 Ватт на годину.

Вибираючи мороженицу, визначитеся, який тип підійде вам більше. Якщо ви збираєтеся готувати морозиво тільки для своєї родини, то розумніше вибрати напівавтоматичну компактну мороженицу. Вона і коштує набагато дешевше, і енергоспоживання у неї невелике.

Коли необхідна повна автоматизація процесу приготування морозива, краще зупинити свій вибір на більш дорогих фризерах, обладнаних компресором і системою охолодження.


Або читайте оригiнал here.

Цікаве відео для вас:


З цим читають

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

10 − seven =