Як вибрати електропіч для кухні

Електропечі – також їх називають міні-духовками або ростер – здатні з легкістю замінити повноцінний духову шафу і при цьому заощадити місце на кухні для іншої побутової техніки.

Ці прилади бувають абсолютно різними, і деякі з них мають не тільки основними функціями стандартної електричної духовки, але й додатковими можливостями, що роблять процес готування і палітру рецептів більш різноманітними.

Запропонований ринком вибір електропечей дуже широкий і різноманітний, тому рекомендуємо при покупці звернути увагу на критерії.

З чого почати

Насамперед вирішите, чи купувати вбудовану плиту або ж окремий агрегат. У першому випадку варильна панель і духовка можуть бути розташовані не строго один над одним, їх цілком можна розділити. До того ж вбудована техніка краще вписується в інтер’єр кухні. Але у неї є і мінус – вона істотно дорожче. Компактні електропечі можуть оснащуватися і варильною панеллю, крім того за непотрібністю їх можна прибрати комору або шафу.

Якщо ви вирішили придбати окремо стоїть плиту, визначитеся з її розміром. У продажу зустрічаються моделі різної ширини. Перш ніж зважитися на покупку, виберіть місце для плити, виміряйте ширину шаф кухонного гарнітура, які стоятимуть поруч з плитою та виберіть ту, яка підходить під їх розмір. Немаловажним параметром для вибору є дизайн печі – вона повинна гармонійно інтегріроватьмя в інтер’єр кухні.

Потужність електропечей як правило знаходиться в межах від 650 Вт до 2200 Вт Звичайно чим більше внутрішній об’єм і функціональні можливості духовки, тим вище і потужність.

Невеликі моделі потужністю в 650-900 Вт варто вибрати для розігріву їжі або приготування нескладних страв, наприклад, гарячих бутербродів. Великі і потужні міні-печі цілком впораються з повноцінною готуванням на всю сім’ю. Показника потужності до 2000 Вт вистачить як для основних, так і для додаткових режимів роботи. А ось у малопотужних печей рідко буває гриль або конвектор.

Висока потужність впливає на швидкість нагріву духовки, але при цьому і на енергоємність і вартість приладу.

Перше, на що варто звернути увагу при виборі електропечі – це її обсяг, який варіюється від 8 до 30 л. Визначитися з цим параметром дуже легко – просто заздалегідь вирішите, наскільки часто і багато ви плануєте готувати.

Великогабаритна модель стане відмінним придбанням для тих, хто збирається часто і багато готувати для великої родини або компанії гостей. Обсяг від 20 л дозволить вам легко запекти великого птаха цілком, порадувати домочадців смачними пишними пирогами або піцою. Для сім’ї з 2-3 чоловік цілком вистачить печі з об’ємом від 12 до 20 л – вона легко впорається з приготуванням і розігрівом, при цьому не займе багато місця на кухні. Компактні міні-печі об’ємом до 10 л – ідеальний вибір для 1-2 чоловік.

Важливі функції

До найпопулярніших і корисним додатковим режимам готування відносяться гриль, конвекція і крутив. Вони надають вам масу можливостей для приготування відмінно пропечених страв: повітряних пирогів, м’яса або птиці з хрусткою скоринкою.

Конвекція – циркуляція розігрітого повітря. Ця функція особливо корисна при випіканні тіста, оскільки сприяє рівномірному та швидкому випікання. Якщо електропіч здобувається як заміна полноразмерному духовому шафі, то на даній функції краще не економити.

Розморожування. Дуже корисна функція, що дозволяє значно економити час. Електропіч з цією функцією стає серйозним конкурентом мікрохвильовій печі і практично зводить нанівець її необхідність. У деяких моделях печей існує кілька режимів розморожування.

Функція «Швидкий підігрів». Дозволяє швидко розігріти їжу, заощаджує час, але при цьому зростає і енергоспоживання. Теновий гриль рівномірно прогріє будь-які страви, а крутив придасться любителям курки-гриль або соковитого шашлику.

Режими приготування

Чим більше у моделі режимів приготування – тим ширше палітра створюваних вами кулінарних шедеврів. Крім основних режимів верхнього та нижнього нагріву, у сучасної електропечі може бути безліч додаткових функцій.

За принципом роботи і пристрою електропечі схожі з микроволновками, тому й режими приготування у них також схожі. Їжа готується завдяки випромінюючим тепло нагрівальним елементам вгорі і внизу печі. Будь-яка модель оснащується стандартними і додатковими режимами. До стандартних режимів відносяться верхній нагрів, нижній нагрів або обидва одночасно. Також нагрів може поєднуватися з одним з додаткових режимів. Сучасні моделі дозволять вам легко розігріти і обсмажити їжу, приготувати пиріг або печиво при оптимальній температурі.

Важлива функція електропечі – наявність таймера. Це дозволить вам швидко запрограмувати потрібний час приготування відповідно обраному рецептом. А завдяки корисної функції автоматичного відключення ви можете бути впевнені, що страви не пригорять і не пересмажилося навіть під час готування при високій температурі навіть при вашій відсутності.

Таймер дозволить вам забути про час і не хвилюватися про процес готування. Будь-яке блюдо буде приготовлено точно в строк. Крім того, в будь-який момент ви зможете перевірити, скільки хвилин залишилося до завершення роботи. Сигнал закінчення готування сповістить вас про те, що страва готова. Це заощадить вам час для інших занять.

При виборі електропечі зверніть увагу на важливу деталь – регульований термостат. Завдяки цьому нехитрому приладу ви зможете самостійно вказувати потрібну температуру приготування страв.

Завдяки тому, що теплова обробка їжі проходить при оптимальній температурі, їжа ніколи не буде пересушеною чи погано пропечене. Крім того, для кожного виду продуктів або типу готування ви легко підберете потрібний температурний режим. Наприклад, розігрієте готову страву при низькій температурі або запечеться м’ясо при високій, щоб отримати хрустку скоринку.


Типи управління

Найбільш поширеними на ринку є моделі з механічним типом управління, здійснюваним за допомогою поворотних перемикачів. Але з недавніх пір існують печі і з електронним типом управління. Який тип управління вибрати – справа смаку та особистих уподобань, а також гаманця, адже за додаткову електронну «начинку» доведеться заплатити.

Додаткові можливості і комплектуючі

Сумний (висувною) піддон для крихт і рідини – дуже важлива деталь, яка значним чином полегшує чистку електропечі.

Підсвітка – допомагає контролювати процес приготування.

Гратчаста підставка – застосовується в основному для смаження. Деякі моделі оснащені декількома гратами.

Деко для запікання.

Веретено – використовують при приготуванні шашлику, великих шматків м’яса, риби, птиці, зручно, якщо він обертається, таким чином запікання відбувається рівномірно, а хрустка скоринка виходить однаковою з усіх боків.

Якщо вам не подобатися процес миття духовки, придивіться до моделей зі спеціальним самоочисним покриттям. Духовка останнього покоління очищаються методом піролізу – тобто залишки їжі просто згорають.

Останні штрихи

При виборі електропечі зверніть увагу на якість внутрішнього покриття – воно повинне бути стійким до подряпин, на довжину мережевого кабелю, а також на стійкість приладу. Обов’язково перевірте комплектацію, наявність інструкції і гарантійного талона.

Або читайте оригiнал here.

З цим читають

  • Імбир і кориця для схуднення (4 рецепта, протипоказання, відгуки)

    Ці прянощі використовуються людьми з давніх часів – вони не тільки покращують смак страв, але також роблять благотворний вплив на організм в цілому. Рецепт імбиру і кориця для схуднення: як викор…

  • Як побудувати льох у гаражі

    Зміст: [приховати] Льох, як сховище для зібраного врожаю на присадибній ділянці, річ незамінна, тому заміські забудовники, які намагаються будувати свій власний будинок самостійно, обов’язково пе…

  • Як прибрати плями від йоду на обличчі фото вн

    Як прибрати плями від йоду на обличчі? фото вн На підборідді було 2 прищика, вирішила припекти їх йодом, та так добре припікала, прям перстаралась, тепер опіки і плями від йоду які не змиваються….

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 + 18 =