Як варити джем зі смородини

Цього року рецепт був таким (щороку практикую що-небудь новеньке):

Смородина буває: червона, чорна і біла, принаймні я тільки таку у продажу бачила.

Рецепт джему з чорної смородини:

700 гр. чорної смородини (її промити і все листя і т.п. викинути) висипати в таз або каструлю (яка придатна для нагрівання), залити 300 мл. води і варити до кипіння протягом 15 хвилин. Ягоди трохи перемішати.

Продовжуємо варити ягоди, але вогонь зменшити, всипаємо поступово 900 гр. цукру і постійно помішувати. Вичавити сік половинки лимона.

Джем після закипання варити протягом 15 хвилин. Появляющуюся пінку знімати.

Джем готовий, розлити його у вподобані пастеризовані банки і закатати кришками.

Рецепт джему з червоної смородини:

1 кг. червоної смородини розібрати, тобто відокремити від гілок і листя, потім помити і просушити.

Ягоди трохи пом’яти толкушкой і відправити в каструлю, засипати 750 гр. цукру і варити на середньому вогні 15 хвилин. Вимкнути вогонь і залишити ні доготовленний джем на 7:00 остигати.

В не доготовленний джем всипати 750 гр. цукру, перемішати і поставити варитися на середній вогонь. постійно помішувати. Варити до густоти.

Гарячий джем закатати в стерилізовані банки.

Або читайте оригiнал here.

Цікаве відео для вас:


З цим читають

  • Консервування яблук, варення, повидло, джем з яблук.

    Консервований компот з абрикос. Великі абрикоси моєму, розламуємо навпіл, видаляємо кісточки. Підготовлені абрикоси слажівается в стерилізовані банки. Готуємо сироп: у воду додаємо цукор (не бага…

  • Рецепти джему з абрикосів

    Рецепти джему з абрикосів,  з книги «Консервируем самі» Видавництво «Агропромиздат», 1989 р, Москва. Ось така у мене є старенька кулінарна книга. У абрикосовою темі багато рецептів: і варення, і…

  • Дієта для дітей з ожирінням — Способи скинути надлишкову вагу

    Велике навантаження в школі призводить до гіподинамії у дітей, телевізор, комп’ютер, шкідлива їжа призводить до надмірної ваги . Чим повніше дитина, тим менше він рухається, менше грає з дітьми і…

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *