Як приготувати рамен Рецепт приготування рамена

Блог Олексія Таянчіна

Як приготувати рамен? Рецепт приготування рамена

Рамен — це пшеничне локшина, яка користується величезною популярністю в Японії і Кореї. Родина рамена — Китай. Ця локшина дешева, поживна і швидко готується, вважається навіть, що рамен, це фастфуд. Його можна купити в будь-якому ресторанчику або барі, та й взагалі скрізь, де можна замовити яку-небудь їжу, там завжди є рамен. Хоч рамен і вважається фастфудом, в Росії ця локшина досі є екзотикою. Але ніхто не заважає самому приготувати її у себе вдома, треба лише запастися потрібними інгредієнтами.

Свинина — 300 г

Морква (середня) — 2 шт

Цибуля — 2 шт

Соєвий соус

Локшина (спеціальна для рамена, за її брак можна взяти довгу вермішель)

Курячий бульйон (або будь-який інший м’ясний бульйон) — 1 л

Часник — 2 зуб.

Спеції (червоний перець, чорний перець, мускатний горіх, імбир)

Рецепт «Рамен»:

  1. м’ясо ріжемо на дрібні шматочки, посипаємо спеціями, додаємо соєвий соус і роздавлений часник на тертці для корейської моркви натираємо моркву (вибачте за тавтологію), цибулю нарізаємо дрібно, обсмажуємо на олії.
  2. Після обсмажуємо м’ясо. — Це називається тясю.
  3. Бульйон змішуємо з соєвим соусом, повинен вийти темно — коричневий колір.
  4. локшину або вермішель відварюємо.
  5. коли всі інгредієнти готові — з’єднуємо їх. На дно піали укладаємо локшину. зверху моркву з цибулею і свинину, заливаємо все бульйоном і їмо).

Звичайно, замість зазвичай вермішелі найкраще мати в наявності спеціальну локшину для рамена, в Росії роздобути таку вельми проблематично і термін придатності у неї не довгий.

Екзотика-рамен рецепт по китайськи

Складові:

  • вода 300 мл
  • кістки курячі скільки піде
  • бамбук (пагони) 50 г
  • часник 0.5 зубчик
  • імбир 1 шматочок
  • цибуля зелена за смаком
  • морква 1 шт
  • водорості морські (конбу) 0.5 шт
  • соус соєвий 1 ст. ложка
  • саке 1 ст. ложка
  • локшина рамен 85 г
  • цибуля ріпчаста 1 головка
  • свинина 100 г

Почніть з приготування бульйону: закип’ятіть воду в каструлі, додайте курячі кісточки, бамбук, часник, імбир, зелений лук, моркву і водорість комбу (а також інші інгредієнти за вашим смаком). Поставте каструлю на повільний вогонь і варіть бульйон НЕ менше 4:00. Наріжте свинину тонкими смужками. Розігрійте на сковороді соєвий соус, покладіть туди свинину і готуйте протягом 5 хвилин, після чого відкладіть м’ясо в окрему миску. Почистіть цибулину, поріжте її тонкими кружечками, з’єднайте з соусом, в якому варилася свинина, і додайте 4 столові ложки бульйону. Закип’ятіть воду в новій каструлі, опустіть туди локшину і варіть хвилину. Відкиньте локшину на друшляк і викладіть її у велику чашку. Коли бульйон буде готовий, процідіть його і вилийте в чашку з локшиною. Налийте приготований соус в маленьку чашку і подайте до локшині.

Або читайте оригiнал here.

Цікаве відео для вас:


З цим читають

You May Also Like

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

16 − двенадцать =