Як правильно збити білки з цукром в густу піну для безе

Якщо ви навчитеся правильно збивати білки, без зусиль зможете приготувати як пишний бісквіт. так і безе, меренги та інші вкусняшки.

Для того щоб білки збили швидко і якісно, ​​дотримуйтесь наступних правил:

1. Посуд для збивання повинна бути чистою. Це правило відноситься і до насадок міксера. Якщо ви збивали їм що-небудь до білків, обов’язково промийте їх ретельно.

Увага! Не використовуйте пластиковий посуд для збивання білків: на ній легко скупчується жировий наліт.

2. Використовуйте посуд з круглим дном. Таким чином ви уникнете скупчування білкової маси в куточках тари, білки будуть збивати рівномірно.

3. Щоб збивати білки було зручніше, використовуйте велику тару, як мінімум в 8-10 разів більшу за об’ємом не збиті білки.

Пам’ятайте: при збиванні білки збільшуються в об’ємі в кілька разів.

4. Існує такий секрет для тих, хто хоче знати, як правильно збити яєчні білки: потерти шматочком лимона внутрішню частину миски, в якій ви будете збивати білки. Це дозволить швидко видалити можливі домішки з поверхні миски. Скажу чесно, цим правилом я нехтую.

5. Час збивання білків безпосередньо залежить від того, яке у вас кількість яєчних білків і яку глибину має посуд. Не використовуйте багато білків, вам достатньо 2 штук для хорошої білкової глазурі.

Якщо ви збиваєте білки вручну, використовуйте вилку.

6. Блендер не підходить для збивання білків.

7. Як правильно відокремити білки від жовтків: розбийте за допомогою ножа шкаралупу в середині яйця, а потім розламати його навпіл. Переливайте жовток з однієї половинки шкаралупи в іншу, тримаючи його над чашкою. Білки стекут в ємність, а жовток залишиться в шкаралупі.

Увага! Кожен білок відокремлюйте над окремою ємністю, лише потім переливаючи готовий білок у велику миску. У цьому випадку, якщо частина жовтка потрапить в білкову масу, у вас «зіпсується» лише один білок, а решта залишаться недоторканими.

8. Досвідчені кондитери попереджають: якщо в білки потрапить хоча б маленька частина жовтка, вони погано взобьются або НЕ взобьются зовсім. Скажу чесно: мені завжди вдається збити білки з частиною жовтка (якщо він туди все ж потрапив), але про всяк випадок краще дотримуватися цього правила.

7. Приготуйте заздалегідь цукор, який будете додавати в білкову масу. Відміряйте потрібну кількість і поставте під рукою.

Увага! Чим дрібніше крупинки цукру, тим швидше взобьются білки.

8. Збийте білки на максимальній швидкості міксера протягом 1-2 хвилин (якщо ви збиваєте 2 білка, більше часу на це не потрібно). Маса повинна стати білосніжною, щільною, коли знімаєте насадки — на поверхні залишаються чіткі следи.Еслі вона постоїть деякий час, почне трохи осідати, але чекати цього не потрібно.

9. Цукор зовсім не обов’язково додавати тонкою цівкою, можна всипати його відразу. Після додавання цукру продовжуйте збивати на максимальній швидкості, не менше 2-3 хвилин. Ви помітите, що маса перетвориться тягучою, щільною насадки міксера не просто залишають слід, а витягують щільні піки, які не опадають, а тримаються.

Білкова маса стає блискучою, яскраво-білого кольору. Більше 5 хвилин збивати не потрібно, так як, можна перестаратися і білкова маса розділиться на білі пластівці і рідина.

До завершення збивання у вас вже повинна бути на готове духовка і деко.

Залежно від цілей збивання білків, це роблять по-різному.

Якщо ви збиваєте білкову масу для безе. візьміть 50 г на один білок і збивайте за вищевказаною технології.

Якщо для бісквіта (для торта), зупиніться вчасно: як тільки з’явиться блиск, слід збити ще 1-2 хвилини і завершити процес. Потрібно, щоб повітряні бульбашки залишилися досить великого розміру і не лопнули в духовці.

У кожному рецепті є вказівки для конкретного виробу, яких потрібно дотримуватися (наприклад, в деяких випадках потрібно домогтися лише м’яких піків на білковій масі і завершити процес збивання).

Успіхів!

Схожих рецептів ще не з’явилося!

Або читайте оригiнал here.

З цим читають

  • Як збити вершки з цукром Відповідь ТУТ!

    Багато кондитерські рецепти використовують збиті з цукром вершки. Збиті вершки істинне прикраса будь-якого торта, десерту або тістечка. Ніжний смак вершків, збитих з цукром, відмінно гармонує зі…

  • Онлайн журнал — Айлаш.

    Як відрізнити натуральне оливкове масло від підробки. Як відрізнити натуральне оливкове масло від підробки. Подивіться, як масло поводиться на холоді. При температурі нижче +8 градусів в ньому…

  • Рецепти страв для правильного харчування для схуднення

    Харчування має бути корисним і смачним Правильне харчування — це не тільки дуже корисно, але й дуже смачно. Мало хто знає, що з корисних продуктів можна приготувати дуже велика кількість різноман…

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *