Як правильно приготувати рис на гарнір, щоб не злипався Спасибі. Все про їжу

4 Відповіді

1-1, 5 л води або бульйону (м’ясного

овочевого)

сіль і спеції – за смаком

вершкове або оливкове масло – за смаком

овочі (свіжі

консервовані або заморожені) – за смаком.

Інструкція

Виберіть потрібний сорт рису, уважно прочитайте рекомендації на упаковці (час варіння, пропорції – все це залежить від виду рису). Не беріть круглий або шліфований – вони добре розварюються, тому використовуються для приготування каші. А довгозерний і пропарений – тверді, з них ви легко зваріть розсипчастий і смачний гарнір. Корисний коричневий рис ще твердіше білих, т. К. Практично не піддається обробці, але і варити його ви будете довше.

Незалежно від обраного рецепта і сорти промийте рис в холодній проточній воді. Перетирати руками, міняйте воду (3-5 разів). поки вона не стане прозорою. Видаліть чужорідні та пошкоджені зернятка.

Підготовлений рис опустіть в киплячу підсолену воду і перемішайте, щоб зернятка не прилипли до дна каструлі. Після того як рис почне розварюватися, зменшіть вогонь до середнього (залишаться тільки бульбашки на поверхні води). Це загально початок для більшості гарнірів. З наступного кроку ви зможете вибирати способи.

Найпростіший варіант: продовжуйте варити рис у воді. Пробуйте частіше, краще трохи недоваріть, ніж отримати рисові пластівці. Як тільки він досягне потрібної консистенції – викладайте на друшляк. Після того як стече вода, за бажанням додайте вершкове або оливкове масло.

Інший, «південно-східний» варіант: ви можете зварити рис до напівготовності у воді, а потім викласти в сито або дрібний друшляк. Помістіть друшляк на каструлю такого ж діаметру з киплячою водою, в яку можете додати спеції за смаком. Можете прикрити рис кришкою. В результаті ви збережете в зернятках більше вітамінів, ніж при звичайному варінні.

Для «овочевого рису» дрібно поріжте або натріть моркву, цибулю, кабачок, червоний перець (інгредієнти і пропорції довільні, вибирайте на ваш смак) і злегка обсмажте в оливковій олії. Можете використовувати готові заморожені суміші: киньте в киплячу воду на 3-5 хвилин, при необхідності подрібніть і обсмажуйте. Доповнять смак і прикрасять блюдо консервовані овочі (кукурудза, зелений горошок, червона квасоля і т. Д.) – Додавайте їх в останню чергу. Як тільки овочі будуть готові, з’єднайте їх з готовим гарячим рисом. Готово!

Який би рецепт ви не вибрали, що не промивайте рис після варіння під холодною водою. Вам доведеться потім розігрівати гарнір, а це може зіпсувати смак і зовнішній вигляд страви. В крайньому випадку, якщо ви взяли не самий відповідний рис, і він склеївся – після холодної води обполосніть його окропом. Це боле щадний вид підігріву, ніж на сковорідці або в мікрохвильовці. Або, якщо ви вирішили готувати «овочевий», додайте холодний рис прямо на сковороду з підготовленими овочами.

Якщо ваш гарнір готовий, але подавати його на стіл ще рано, подбайте про те, щоб рис не охолов. Не залишайте зварений рис у воді і на вогні – ви ризикуєте зіпсувати його консистенцію і смак. Краще помістіть готову страву на слабку водяну баню або скористайтеся домашнім термо-контейнером.


2 років назад від Павло Петрович

Або читайте оригiнал here.

Цікаве відео для вас:


З цим читають

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twelve − 10 =