Як посмажити на сковороді курячі ніжки Курячі ніжки фото, рецепти

Добре, що минули ті часи, коли необхідно було купувати цілу тушку курки, щоб покуштувати найсмачнішу її частина – ніжки. На них найбільше м’яса. І хоч курка з птахофабрики не чета фермерської, все ж краще мати можливість придбати якусь частину тушки, а не возитися з її обробленням. З потрошки виходить смачний бульйон, з крилець – плов або паелья, з філе – котлети по-київськи або відбивні, а зі стегон – смачні котлети під ананасом та сиром.

Сьогодні ми обговоримо питання про те, як приготувати курячі ніжки. Національні кухні різних країн дають нам масу нескладних і чудових рецептів. А взагалі, стегно і гомілку курки – та частина, яка в народі називається попросту “ніжки” – дуже універсальні. Їх можна їсти холодними і гарячими, на сніданок, обід і вечерю. Зручні вони і як гаряче блюдо для пікніка, і як ланч для дитини в школу. Особливо апетитно виглядають грілеванние курячі ніжки. Фото салатів зі шматочками ніжного м’яса спонукають тут же взятися за роботу, щоб швидше вкусити цю божественну амброзію. Так чого ж ми зволікаємо?

Просто і швидко

Самий елементарний спосіб – посмажити курячі ніжки на сковороді. Із цією справою впорається навіть дитина. Беремо дві ніжки. Якщо вони були заморожені, потрібно дати їм час відтанути при кімнатній температурі. Не варто квапити події і розморожувати м’ясо в мікрохвильовці або занурюючи його в гарячу воду. Так курятина втратить свій смак і буде відвалюватися з кісток. Коли ніжки повністю розморозяться, потрібно натерти їх сіллю і спеціями і викласти на сковорідку в розігрітий до першого легкого димку жир. Не прагніть тут же перевертати або якось ворушити шматки м’яса. Дайте утворитися рум’яної і красивою скоринці. Готовність пробуємо виделкою. Протикаємо, де м’яса найбільше. З готового блюда повинен виділятися прозорий сік, а не кров. Тепер розглянемо, як посмажити на сковороді курячі ніжки з різними витребеньками.

З білим вином під соусом

Цей рецепт радить зняти з стегон і гомілки курки шкіру. Але любителі хрусткою шкурки можуть її залишити. У кожному разі проткніть гострим ножем ніжки в самій товстій їх частини. Можна зробити навіть кілька надрізів. Адже перед тим як посмажити на сковороді курячі ніжки, їх потрібно спочатку замаринувати. Натираємо м’ясо сумішшю солі, чорного перцю, розмарину, базиліка, шавлії і чабера. Укладаємо ніжки в пластиковий контейнер або глибоку миску і заливаємо маринадом, який готуємо з склянки сухого білого вина і чайної ложечки бальзамічного оцту. Ставимо миску з м’ясом маринуватися в холодильник на півгодини.

Потім перевертаємо ніжки іншою стороною. В окремому посуді змішуємо три ложки з верхом борошна, дрібку паприки, сіль і мускатний горіх. Вивуджуємо з маринаду ніжки, але рідина не зливаємо – це основа для соусу. Розігріваємо в сковороді 50 мл рослинного масла. Ніжки обсушуємо серветкою, обвалюють в паніровці і викладаємо в добре розігрітий жир. Смажимо кілька хвилин на сильному вогні до утворення скоринки з обох сторін. Після цього зменшуємо вогонь, накриваємо сковорідку кришкою і продовжуємо готувати, перевертаючи ніжки кожні п’ять хвилин.

Створення соусу

В принципі, у вас вже є блюдо. Можна його жадібно поглинути, заливши фабричним кетчупом. Але ж у нас залишилися маринад і паніровка. Не дайте їм пропасти! Ми вже розповіли, як посмажити на сковороді курячі ніжки в маринаді з білого вина. Тепер прийшов час розповісти про смачне соусі до них. У сотейнику розпускаємо шматочок вершкового масла. Невеликими порціями додаємо паніровці, розмішуючи дерев’яною лопаткою, щоб не утворилися борошняні грудочки. Вийде в’язке тісто. Його потрібно розвести маринадом. Теж додаємо його порційно, по ложці. Необов’язково використовувати всю рідину. Корегуйте густоту соусу. Даємо йому покипіти при слабкому вогні близько п’яти хвилин, після чого вимикаємо плиту, накриваємо сотейник кришкою і Томім соус до повного приготування страви.

Часникові стегенця

А ось ще один спосіб, як посмажити на сковороді курячі ніжки. Разморозьте м’ясо, якщо воно цього потребує. Зніміть шкіру з стегенець. Часник наріжте тонкими “пелюстками”. На шість великих чи вісім маленьких ніжок цілком вистачить п’яти зубчиків. Гострим ножем зробіть в м’ясі невеликі, але глибокі проколи, запіхну всередину шматочки часнику. Зверху натріть курятину сумішшю солі і спецій (каррі, куркума, материнка, чабер, базилік). Залиште маринуватися на годину в холодильнику.

Розігрійте сковороду, вилийте на неї дві ложки рослинної олії. Як тільки з’явиться білий димок, викладаємо ніжки. Через п’ять хвилин можна їх перевернути. Через такий же час знову покладіть на інший бік. Смажимо вже хвилин десять. Перевернемо і продовжимо готувати. А потім зменшимо вогонь, накриємо кришкою і згасимо ще близько десяти-п’ятнадцяти хвилин.

Курячі ніжки в мультиварки

Використовуючи цей кухонний девайс, ви зможете отримати дивно ніжне і заодно здорове блюдо. Отже, беремо курячі ніжки і знімаємо з них шкірку. Натираємо м’ясо сіллю, спеціями, травами. Чашу мультиварки змащуємо олією і укладаємо туди стегенця. Включаємо режим “Випічка” на 20 хвилин. Потім перевертаємо і повторюємо процес.

Якщо агрегат у вас малопотужний (менше 700 Вт), збільшуємо час приготування на п’ять хвилин для кожної сторони. Все, курячі ніжки в мультиварки готові! Просто, не займає часу і уваги кухарі, страва не підгорає і в той же час виходить апетитна хрустка скоринка. Ідеальним гарніром тут буде відварну картоплю або рис, але, в принципі, ніжки смачні і самі по собі, зі свіжою овочевий нарізкою.

Як приготувати курячі ніжки по-італійськи?

Спочатку обсмажуємо м’ясо на оливковій олії. Можна спочатку замаринувати його в суміші солі і спецій. Якщо ви стежите за кількістю калорій у страві, поживну цінність курятини можна знизити, знявши шкіру з ніжок. Обсмажуємо м’ясо до напівготовності. Нашим завданням є отримання засмаженою скоринки. Після цього витягуємо ніжки на тарілку. У тому ж жирі смажимо дрібно порубаний великий зубчик часнику. Додаємо томати. Можна використовувати банку консервованих помідорів. Якщо овочі свіжі, потрібно зробити на них хрестоподібний надріз, обшпарити окропом і зняти шкірку. Використання кетчупу або пасти в приготуванні цієї страви буде моветоном. Доводимо томати до кипіння, даємо їм трохи увариться. Посипаємо свіжим базиліком і викладаємо курячі ніжки. Закриваємо кришкою, робимо вогонь менше і тушкуємо близько двадцяти хвилин.

Карамельні ніжки

Цей рецепт годиться і для інших частин курки – гомілок, крилець. Використовувати потрібно глибоку сковороду. На сто грам курятини знадобиться 2-3 чайні ложечки меду (якщо він дуже густий, його потрібно попередньо нагріти). Рослинна олія розпалюються на сильному вогні, викладаємо ніжки, обсмажуємо до скоринки. Додаємо пакетик томат-пасти. Чи не зменшуємо вогонь, а швидко перемішуємо. Заливаємо курятину медом, не перестаючи активно працювати дерев’яною лопаткою. Повинна з’явитися “карамельна” корочка. Тільки тоді можна зменшити вогонь, накрити сковорідку і дати дійти протягом 7-10 хвилин.

Ніжки барбекю

У цьому рецепті використовуємо не сковороду, а духовку. Розігріваємо її до 200°C. Вісім курячих ніжок посипаємо сіллю і вкладаємо в застелений фольгою і змащений маслом деко. Ставимо в піч на півгодини. У мисочці змішуємо по чотири ложки лимонного соку та меду, вдвічі меншу кількість соєвого соусу. Видавлюємо туди 2-4 зубчики часнику і дрібку перцю. Витягуємо деко, зливаємо зайвий жир. Ніжки старанно обмазуємо медово-лимонним соусом. Ставимо деко назад в духовку на 10 хвилин. Потім перевертаємо, ще раз змащуємо і чекаємо, щоб запечені курячі ніжки своїм ароматом скликали домочадців до столу.


Або читайте оригiнал here.

Цікаве відео для вас:


З цим читають

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 + three =