Як їсти селеру Відповідь ТУТ!

Існує три види селери: кореневий, стебловий, листковий.

Селера можна є цілком: стебла можна їсти сирими, смаженими або тушкованими, корінь запікають, листя використовують як зелень, а насіння як приправу. У селері міститься багато солі, тому його можна використовувати замість солі.

Кореневої селеру використовують для супів, черешкова селера їдять в салатах, листовий – застосовують, як пряну зелень.

Кращий селера – це селера середньої товщини, довжини і твердості. Його черешки повинні бути крихкими, щоб можна було їх зламати. Селера з волокнами не дуже приємно є, в ньому міститься менше мінеральних речовин і вітамінів.

Зберігати селера потрібно в холодильнику. Перед тим, як вживати селеру в їжу, потрібно ретельно його вимити жорсткою щіткою в проточній воді.

Їсти селеру потрібно попередньо відокремивши від коренеплоду вершки й промивши їх під водою. Вершки селери промивають в трохи теплій воді.

Зелень селери додають як приправу до супів, м’яса, риби.

Сирий селера можна їсти з яблуками, сиром. Можна подавати його і як гарнір в тушкованому вигляді або використовувати його як рослинну основу разом з цибулею морквою.

Є черешкова селера потрібно, нарізавши його на шматочки по 8-10см і проваривши їх протягом 10-12 хвилин в солоній воді. Потім черешки виймають, додають рослинне масло. Виходить смачно.

Ось один з рецептів, як їсти селеру в салаті.

4 стебла селери, 450 г капусти. 2 цибулини (маленьких), 3 огірка, оливкова олія, сіль, лимонний сік. Шаткуємо капусту, солимо і мнем. Селера ріжемо соломкою, огірки – кружечками, цибулю – півкільцями. Викладаємо вийшов салат в салатницю, поливаємо соком лимона і перемішуємо. Заправляємо оливковою олією і прикрашаємо порізаною петрушкою.

Або читайте оригiнал here.


Цікаве відео для вас:


З цим читають

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

sixteen − fifteen =