Яйце куряче (жовток) — калорійність, корисні властивості, користь і шкода, опис — calorizator, калорійність жовтка курячого яйця

Яйце куряче (жовток) - калорійність, корисні властивості, користь і шкода, опис - calorizator, калорійність жовтка курячого яйця

Унікальність полягає в тому, що в його складі можна знайти практично всі макро-і мікроелементи (47) періодичної системи Менделєєва плюс чотири найважливіших хімічних елементи, вуглець, водень і азот, які складають органічні речовини, тобто всього понад 50 біоелементів. Така кількість корисних речовин цілком зрозуміло, адже яйце створено природою для забезпечення зародка курчати всім життєво необхідним. У жовтку знаходяться всі жиророзчинні і більшість водорозчинних вітамінів, основні запаси мінеральних речовин.

Тут 80% всього, присутнього в яйці, більша частина,
і. Жовток багатий ліпідами, протеїнами, вітамінами, мінералами. Містить
даний протиотруту від харчового холестерину.

активне антисклеротичну засіб, що живить нервову і мозкову тканину.

Він необхідний для нормальної роботи печінки і жовчовивідних шляхів, дозволяє регулювати розподіл жирової тканини, відповідає за розвиток плоду при вагітності, покращує пам’ять. і, що містяться в жовтку, допомагають боротися з втомою і поганим настроєм, запобігають розвитку онкологічних і серцево-судинних захворювань.
Поєднання
і робить кістки і зуби здоровими.

Крім вітамінів і мінералів в жовтку містяться різні пігменти каротиноїди. Найважливішим серед них є
або провітамін А.
Встановлено, що природні каротиноїди
і знижують ризик розвитку катаракти в старості. Чим більше каротиноїдів в жовтку, тим більше насиченим буде його колір.

Калорійність жовтка курячого яйця

Прочитати статтю повністю.


You May Also Like