Яблучний пиріг з пісочного тіста рецепт з варенням

Анюта

Яблучний пиріг з пісочного тіста до чаю, такий рецепт відкритого пирога з варенням прислала в записниках Світлана Бурова. Крім яблучного варення в цьому пирозі використовуються сливи, взимку з варення, улітку – свіжі. Якщо пісочне тісто за рецептом Світлани заготовити взапас і заморозити у вигляді кульок (щоб швидше розморожувалося), то до приходу несподіваних гостей можна побалувати швидкої випічкою пирогів з різними начинками, як солодкими, так і несолодкими.

Для рецепта яблучного пирога з варення з пісочним тістом знадобляться:

  • Маргарин – 1 уп. (краще брати маргарин «Пампушка»)
  • Цукор – 150 гр.
  • Сіль – 1/3 ч.л.
  • Сода – 1/3 ч.л.
  • Ванілін – 0,5 пач. (за смаком)
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 3 склянки,
  • Вершкове масло (або маргарин) – для змащування форми.
  • Варення – яблучне часточками (приблизний 500 гр.)
  • Варення сливове (використовуємо тільки ягідки – приблизно 300 гр.)

Як приготувати пісочний пиріг з варенням

Маргарин розтопити на повільному вогні, додати поступово всі інгредієнти крім варення і замісити пісочне тісто для пирога.

Від отриманої маси відокремити 1/6 частина – тісто для посипання. Прибрати в морозильник.

Деко добре змастити маргарином або вершковим маслом.

Тісто укласти на дно форми, рівномірно розім’яти руками (якщо ви робите на деку, повинно вийти тісто завтовшки приблизно 1 см, якщо форма меншого діаметру буде – трохи товстіший), з боків форми зробити з тіста невеликий бортик.

Беремо яблучне варення, у своєму пирозі я використовувала яблучне варення без шкірки «П’ятихвилинка» і сливове варення. Варення можна використовувати будь на ваш смак. Бажано тільки щоб воно не було сильно рідким, і викладаємо ложкою, розрівнюючи рівномірно по всій поверхні пирога з пісочного тіста. Зверху на яблучне варення укласти сливи з варення сливового. Можна робити пиріг з одним видом варення або замороженими ягодами.

Коли варення укладено, дістаємо шматочок замороженого тіста та на крупній тертці натираємо поверх пирога (на варення).

Ставимо пісочний пиріг з яблуками і сливами в попередньо розігріту духовку до 180 градусів на 30-35 хвилин.

Після того, як яблучний пиріг з пісочного тіста та варення за цим рецептом приготувався, прямо у формі розрізаємо його на порційні шматочки. Даємо трохи охолонути (прямо у формі, щоб тісто не розсипалося) і викладаємо на гарне блюдо.

Приємного Вам чаювання.

Пісочне печиво з варенням

Або читайте оригiнал here.


Цікаве відео для вас:


З цим читають

  • Імбир і кориця для схуднення (4 рецепта, протипоказання, відгуки)

    Ці прянощі використовуються людьми з давніх часів – вони не тільки покращують смак страв, але також роблять благотворний вплив на організм в цілому. Рецепт імбиру і кориця для схуднення: як викор…

  • Як побудувати льох у гаражі

    Зміст: [приховати] Льох, як сховище для зібраного врожаю на присадибній ділянці, річ незамінна, тому заміські забудовники, які намагаються будувати свій власний будинок самостійно, обов’язково пе…

  • Як вибрати електропіч для кухні

    Електропечі – також їх називають міні-духовками або ростер – здатні з легкістю замінити повноцінний духову шафу і при цьому заощадити місце на кухні для іншої побутової техніки. Ці прилади бувают…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × 5 =