Рецепти солодкої вати в домашніх умовах. Відео — Woman s Day

Рецепти солодкої вати: відео для приготування вдома

Фото: Shutterstock

Принцип приготування цукрової вати

Основним інгредієнтом у приготуванні вати є цукор. Це може бути звичайний цукор-пісок або спеціальний цукор з харчовими барвниками і смаковими добавками. Використовувати останній набагато зручніше. З таким продуктом в процесі приготування не потрібно додавати в цукровий сироп додаткові інгредієнти.

Врахуйте, що в складі такого цукру можуть бути присутніми шкідливі для здоров’я барвники та добавки

Пристрої для готування цукрової вати бувають промислові та компактні. У домашніх умовах використовуються саме компактні апарати. Вони невеликих розмірів зі спеціальною турбіною посередині верхньої чаші. Принцип роботи апарату для приготування солодкої вати дуже простий. У турбіну засипається необхідну кількість цукру, апарат включається. При нагріванні турбіни цукор плавиться, перетворюється на сироп. Потім на високій швидкості розплавлена ​​маса розлітається на стінки верхньої чаші тонкої цукрової павутинкою. Це і є солодка вата, яку потім потрібно зібрати на палицю намотують рухами.

Існує інший вигляд пристрою для приготування солодкої вати. У ньому замість турбіни використовується диск, на який тоненькою цівкою виливається заздалегідь приготований цукровий сироп. Обертається на високій швидкості диск розкидає тонку цукрову павутинку на стінки апарату. Потім солодку вату акуратно знімають зі стінок пристрою паличкою. Використовувати такий апарат складніше, так як вам доведеться додатково готувати цукровий сироп. Але при використанні такого приладу ви можете експериментувати з рецептами, добавками і барвниками.

Рецепти солодкої вати

Якщо ви використовуєте для домашнього приготування солодкої вати апарат з турбіною, вам досить буде придбати цукрову суміш з різними смаковими добавками і барвниками.

При покупці таких сумішей звертайте увагу на склад. У ньому мають бути тільки натуральні барвники

Якщо у вас апарат з диском або обертової тарілкою, можете експериментувати з рецептами цукрового сиропу.

Фруктова солодка вата. Зробіть цукровий сироп. Для цього в каструлю насипте один стакан цукру, влийте половину склянки води і декілька крапель оцту. Коли маса почне нагріватися, додайте в неї половину склянки будь-якого ягідного або фруктового сиропу. Доведіть суміш до кипіння. Зніміть каструлю з вогню. Увімкніть апарат для приготування солодкої вати, а потім тонкою цівкою починайте виливати фруктовий сироп на обертовий диск. Зберіть цукрову павутинку на паличку.

Горіхова солодка вата. Приготуйте сироп з цукру, води і оцту. Як тільки сироп нагріється, додайте в нього кілька крапель горіховою есенції. Як тільки суміш почне закипати, зніміть її з вогню і готуйте солодку вату на апараті згідно інструкції.

Класичний рецепт солодкої вати. У цьому рецепті для приготування сиропу використовуються тільки цукор і вода. При необхідності в сироп можна додати кілька крапель оцту і ванильнойесенції.

Або читайте оригiнал here.

З цим читають

  • Солодка вата в домашніх умовахВсі ми з дитинства любимо смак солодкої вати, який асоціюється з літніми прогулянками в парках і найщасливішими хвилинами. Зараз подібне ласощі можна придбати навіть у звичайному продуктовому маг…
  • Цукати з апельсинових кірок — рецепт з фото, як зробити в домашніх умовахНавіщо роблять або просто купують цукати з апельсинових кірок? Варіантів маса: використовувати в тесті для випічки, прикрашати випічку, додавати в різні гарячі напої (наприклад, глінтвейн), та й…
  • Як приготувати цукрову вату Відео — Woman s DayЦукрова вата будинку: рецепт Фото: Shutterstock Як зробити цукрову вату за допомогою спеціального апарату Для приготування солодкої вати в домашніх умовах вам потрібно: — оцтова есенція; — цукро…

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *