Горбуша: властивості, калорійність, користь і протипоказання для вживання горбуші, горбуша на пару калорійність

Горбуша не дарма вважається цінної промислової рибою. У її складі – йод, калій, залізо, магній, кальцій. Ці мінерали необхідні організму людини для підтримки оптимального балансу і збереження краси та здоров’я.

А зашкалює кількість йоду робить горбушу незамінною для тих, у кого проблеми зі щитовидною залозою. Також «рожевий лосось» – джерело вітамінів.

У горбуші, крім вітамінів групи В, А, С, міститься рідкісний вітамін РР, або нікотинова. Він сприяє продуктивній роботі центральної нервової системи. Ну і, нарешті, справжній подарунок для поціновувачів зовнішнього вигляду та збереження молодості – поліненасичені жирні кислоти Омега-3.

Вони сповільнюють процес старіння організму, допомагають шкірі
свіжою.
Не дивно, що серед шанувальників горбуші – безліч представників індустрії моди і. Популярністю у актрис і моделей горбуші додає і її відносно невисока. Залежно від жирності риби, кількість калорій на 100 грам горбуші становить від 140 до 170. Зрозуміло, найбільшу цінність риба становить у вареному вигляді, або приготована на пару.

При цьому, завдяки високому відсотку білка,
з горбуші відрізняються ситністю.
Через те, що риба довго перетравлюється людським організмом, насичення настає швидко, і після обіду з горбуші довго не повертається відчуття голоду. Незважаючи на те, що риба горбуша, здається, всім хороша, все-таки є група людей, яким вона протипоказана.

По-перше, це ті, хто страждає від виразкових хвороб шлунково-кишкового тракту, особливо в період загострення. Також горбуша не рекомендується особам з хронічними захворюваннями печінки і тим, у кого організм не приймає високі дози фосфору і йоду. Всі інші можуть спокійно насолоджуватися «рожевим лососем» і стравами з нього, а також ікрою горбуші.


Горбуша на пару калорійність

Прочитати статтю повністю.