Французька дієта доктора П’єра Дюка

Особливу дієту розробив відомий французький дієтолог П’єр Дюка. Принцип дієти – вживання продуктів з малим вмістом вуглеводів. Дієта дотримується протягом декількох місяців, але при бажанні можна харчуватися по цій дієті і довше – дієтичне меню дуже різноманітно.

Вуглеводна французька дієта Дюка сприяє не тільки схудненню, але і очищенню організму і нормалізації обміну речовин в організмі. Суворе виконання правил всіх чотирьох стадій дозволяє зменшити масу тіла на величину від 3 до 5 кілограмів.

Дієта Дюка складається з чотирьох стадій, кожна з яких регламентується своїми правилами. Однак існують єдині вимоги для всіх стадій:

– щоденний прийом не менш 1,5 л чистої питної води;

– Щоденне вживання вівсяних висівок в різній кількості;

– Щоденні прогулянки: під час 1-й стадії – не менше ніж 20 хв, на 2-й і 3-й стадіях – не менше ніж півгодини;

– Обов’язкова фіззарядка.

Перша стадія. Атака.

Під час цієї стадії відбувається розщеплення жирової тканини. Спочатку це може призвести до дискомфорту у вигляді сухості в ротовій порожнині. Може з’явитися навіть невеликий запах. Симптоми неприємні, але вони якраз і свідчать про те, що дієта доктора П’єра Дюка початку-таки свою дію. Тривалість атаки не фіксована, а визначається величиною маси тіла перед початком дієти, і від того, який маси планується досягти по її закінченні. Тривалість стадії атаки схематично:

надлишок маси 10-20 кг – від 3 до 5 днів;

надлишок маси 20-30 кг – від 5 до 7 днів;

надлишок маси більше 30 кг – від 5 до 10 днів.

Важливо – більше 10 днів стадія атаки продовжуватися не може!

Під час «атаки» раціон харчування складається, головним чином, з білкових продуктів – м’яса курчати без шкіри або індички, печінки теляти, нежирної шинки, морепродуктів і м’яса риби, яєць. нежирних молочних продуктів. Допускається додавання в їжу оцту, різних спецій і приправ, зокрема, цибулі та часнику, їжу можна трохи солити. Обов’язковий щоденний прийом 1,5 столових ложок вівсяних висівок.

Описувана французька дієта Дюка повністю виключає вживання вареного м’яса – яловичини, свинини та м’яса ягнят, гусей і качок. Цукор замінюється, вибачте за тавтологію, сахарозаменителями.

Друга стадія дієти. Круїз.

Тривалість цієї стадії індивідуальна і визначається динамікою зменшення маси тіла. Круїз складається з двох чергуються дієт: овочевий і білкової. Чергуються ці дієти по-різному, і визначається чергування кінцевою метою – тим, на скільки кілограмів передбачається зменшення маси тіла.

Під час дієтичного круїзу необхідно щоденне вживання 2 столових ложок вівсяних висівок. У дієтичний раціон цій стадії входять будь-які овочі, які не містять крохмалю. Виключені рис і зернові, які якраз повні крохмалю. Бажано вживання овочів сирими, але при бажанні їх можна варити або запікати. Урізноманітнити раціон можна введенням спецій, наприклад, аджики, часнику, гострого перцю. Припустимо вживання молока і кетчупу по 1 столовій ложці, по 3 столових ложки білого і червоного вина, по 1 чайній ложечці знежиреного какао і вершків жирністю в 3-4%. З наведеного переліку дієта доктора П’єра Дюка допускає щоденний вибір лише 2 продуктів.

Третя стадія. Закріплення.

Тривалість третьої стадії визначається кількістю скинутої маси тіла – на кожен скинутий кілограм маси тіла по 10 днів.


Під час третьої стадії дієта не є настільки жорсткою, як під час перших двох. Меню третій стадії дуже різноманітно. Можна вживати в їжу всі продукти, які рекомендовані під час перших двох стадій. Допустимо щоденне вживання не більше однієї порції фруктів, за винятком бананів. винограду. черешні. Дозволяється з’їдати 40 г зрілого сиру з парою шматків хліба. Двічі на тиждень французька дієта Дюка дозволяє вживання крахмалсодержащих продуктів – маїсу, картоплі. рису, квасолі, гороху, макаронів. І не забувайте про вживання вівсяних висівок! Тепер їх потрібно з’їдати по 2,5 столової ложки на добу. Двічі на тиждень допускаються, так би мовити, «свята шлунку» – можна їсти все, до чого лежить душа і апетит.

Четверта стадія. Стабілізація.

Ця стадія нічим серйозно не обмежується. Лише дві вимоги – вживання 3 столових ложок вівсяних висівок на добу і один раз протягом тижня харчування лише чистим протеїном.

Позитив дієти П’єра Дюка

Дієтичний раціон складається лише з продуктів натурального походження, тому дієта абсолютно безпечна для здоров’я. Дієта ефективна навіть у тому випадку, коли дії інших дієт не спостерігається. Нарешті, дієта доктора П’єра Дюка більш приємна в дотриманні, ніж багато інших, адже людина не огранивать ні в кількості їжі, ні в строках вживання.

Негатив дієти П’єра Дюка

Головний – недостатня збалансованість дієти. Часто потрібне прийом в якості додаткового засобу різних вітамінів. Дієтичний раціон містить недостатню кількість жирів. Тому потрібне постійне поповнення організму рослинними жирами. Під час дотримання дієти Дюка в організмі відбувається вироблення кетонових тіл, що знижують апетит, що протягом перших декількох днів може призвести до підвищеної стомлюваності. Описана французька дієта Дюка буде важка в дотриманні тільки тим людям, які не схильні до кулінарії, простіше кажучи, не люблять або не вміють готувати.

Або читайте оригiнал here.

Цікаве відео для вас:


З цим читають

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

five − 3 =