Джем з яблук, рецепт приготування з фото

Фото: diamant.pl

У цьому рецепті ми розповімо, як приготувати на зиму смачний джем з яблук – чудовий десерт, який стане в нагоді завжди.

Яблучний джем – це і окремий десерт, який можна подати до чаю, і відмінний варіант начинки для пиріжків та іншої випічки. Зробивши таку заготовку з сезонних ароматних яблук, ви будете використовувати її не раз і отримувати компліменти від близьких. З таким джемом можна робити смачні круасани, слойки і багато іншого.

Завдяки тому, що яблука самі по собі відмінно Желирующее, варити джем з них дуже легко – це проста заготівля, для приготування якої не потрібно витрачати багато зусиль.

Для приготування джему з яблук за цим рецептом необхідно брати соковиті НЕ переспілі яблука.

Рецепт джему з яблук

Фото: yasampenceresi.com

1 лимон

1/2 склянки води або соку будь-якого

1 ч.л. кориці

імбир (не обов’язково)

Як приготувати домашній джем з яблук:

У будь-який сік чи воду всипати цукор, перемішати і зварити сироп.

Яблука промити, розрізати навпіл, вирізати насіння, шкірку зняти, якщо вона груба – тонку можна залишити.

На великій тертці потерти підготовлені яблука.

Викласти терті яблука в сироп, проварити джем 50-60хв до однорідності на повільному вогні, помішуючи.

За 10хв до закінчення варіння влити в джем віджатий з лимона сік і всипати корицю, перемішати.

Викласти джем в стерилізовані банки, закупорена металевими кришками і укутати ковдрою.


Вдалих заготовок!

Зберігати такий джем, якщо він закритий металевими кришками, можна при кімнатній температурі, якщо використовуються капронові кришки – його слід прибрати на зберігання в холодильник.

Друзі, а ви варите джем з яблук на зиму? Розкажіть в коментарях про своїх улюблених рецептах цієї заготовки.

Або читайте оригiнал here.

Цікаве відео для вас:


З цим читають

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three × two =