Джем з чорниці

Які тільки смакоту не готують з чорниці. З цієї цілющої рослини можна приготувати корисні компоти, смачні мармелади, дивовижне чорничне варення і ласі джеми. Ягоди чорниці містять величезну кількість дубильних речовин, які дуже необхідні нашому організму.

Варто відзначити, що в раціоні європейців чорниця є найбагатшим джерелом антиоксидантів. Крім того, чорниця сприяє збереженню пам’яті і зору, вона зміцнює судини, знижуючи ризик серцевих захворювань, а також допомагає підтримувати вагу в нормі.

Чорницю можна сміливо називати природним антисептиком та антибіотиком. Усі корисні властивості, які містяться в ягодах і листі чорниці, застосовують при лікуванні простудних захворювань, інфекцій горла, бронхіальної астми.

Чорничний сік добре впливає на органи шлунково-кишкового тракту. Її відварами, соками, свіжими і сушеними ягодами лікують захворювання шлунка, виразки, гастрити, діарею.

Чорниця може допомогти і при запорі кишечника, тому що в ній містяться речовини, які дезінфікують шлунок, запобігаючи гнильні процеси. Ягоди чорниці підтримують здорову мікрофлору, а також покращують секреторну функцію кишечника.

Ягоди цієї рослини надають і протизапальну дію. Це означає, що чорницю можна використовувати для лікування жовчного міхура, захворювань печінки, ревматизму та подагри.

Заготівля чорниці на зиму: обов’язково перебрати ягоди, добре вимити, видалити листочки, гілочки, підніжки, посипати цукром, укласти в банки. Слід засипати цукром ягоди таким чином, щоб ягід не було видно. Після, треба закрити банки пергаментним папером. Зберігати консервацію стоїть в сухому і прохолодному місці.

Рецепт джему з чорниці — домашня заготовка.

Джеми з чорниці можна приготувати двома способами:

  • Чорничний джем — спосіб №1

Перебрати чорницю, помити, покласти в каструлю і варити на слабкому вогні до загусання. Після, додати лимонний сік, поварити хвилин 15 і відразу ж розлити в банки.

Інгредієнти: 1 кг чорниці, 500 г цукру, 1 лимон.

Покласти ягоди чорниці в каструлю, засипати їх цукром, перешкодити і залишити на ніч. На другий день поварити її 15 хвилин і поставити в холодне місце до наступного дня. На наступний день варити ще 15 хвилин і знову залишити на ніч. На третій день джем готовий.

Інгредієнти: 1 кг чорниці, 500 г цукру.

Обов’язково спробуйте приготувати джем з чорниці. Ви не пошкодуєте.

Смачного!


Або читайте оригiнал here.

Цікаве відео для вас:


З цим читають

  • Як приготувати джем з чорниці на зиму – Джем +1001 ЇЖА

    Варення, як відомо, буває різним, як правило, для його приготування використовуються фрукти і ягоди, які ростуть в наших садах і городах: полуницю, смородину, вишню, абрикос і т.д. Я хочу запропо…

  • Як варити джем зі смородини

    Цього року рецепт був таким (щороку практикую що-небудь новеньке): Смородина буває: червона, чорна і біла, принаймні я тільки таку у продажу бачила. Рецепт джему з чорної смородини: 700 гр. чор…

  • ДЖЕМ З ПЕРСИКІВ – рецепт персикового джему

    Інші рецепти варення: (вихід 1,5л. варення) 1,5 кг. стиглих персиків 1,5 кг. цукру 1 склянка води Моєму персики в холодній воді. Якщо кісточка добре відділяється, то розламуємо кожен персик і в…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 − 6 =