Дієта при варикозному розширенні вен нижніх кінцівок

Варикозне розширення вен сьогодні зустрічається досить часто, особливо у людей, які переступили 40-річний рубіж. Головною причиною цього захворювання є спадкові чинники, сидяча робота, наявність постійних статичних навантажень і т. Д. Сучасна медицина пропонує різні методи лікування варикозного розширення вен, однак, для людини, що страждає варикозом, дуже важливо дотримуватися певного режиму харчування. Можна сказати що дієта при варикозному розширенні вен нижніх кінцівок  — Це одна з необхідних умов лікування та профілактики цього захворювання.

Дуже велике значення при варикозному розширенні вен має контроль ваги, який медики вважають одним з головних засобів профілактики захворювання. При вже розвиненому варикозі шляхом фізичних навантажень і зниження ваги запобігають погіршення стану.

Харчування при варикозному розширенні вен має бути організовано таким чином, щоб його основу складали овочі, запечені або свіжі, фрукти, каші з цільного зерна, горіхи, грубий хліб і т. Д. Двічі на тиждень рекомендується проведення розвантажувальних фруктових днів, в які слід вживати тільки свіжовичавлені соки.

При тромбофлебіті в раціон обов’язково повинні входити у великій кількості обліпиха, інжир, чорниця і журавлина. У харчування при варикозному розширенні вен дуже корисно включати кропиву, наприклад, замінювати чай її відваром, додавати сушену або свіжу кропиву в супи, в хліб. Особливо це відноситься до людей похилого віку, так як кропива сприяє поліпшенню кровотоку і харчування життєво важливих органів.

Для підвищення еластичності стінок ніг корисно збагачувати свій раціон пророслими зернами пшениці, капустою різних видів, бобовими, ягодами агрусу і полуниці, шипшиною, лимоном, зеленню кропу і петрушки.

Для заправки страв слід використовувати рослинні жири у вигляді соняшникової, оливкової, кукурудзяної олії, від тваринних жирів слід відмовитися.

Раціон людини, що страждає варикозним розширенням вен, повинен обов’язково включати ягоди — горобину, вишню, чорну смородину, черешню.

З м’ясних продуктів слід віддавати перевагу пісним сортам яловичини, телятині, м’ясу птиці, також слід вживати рибу, кальмари, краби.

Дуже важливо дотримувати питний режим. У день слід випивати не менше півтора літрів рідини чистої води або зеленого чаю, також корисно вживати свіжовичавлені соки, морс, фруктові або овочеві відвари.

Є й продукти, які повинні бути повністю виключені з раціону хворого варикозом. Це стосується, насамперед, консервованих продуктів, копченостей, міцних бульйонів, рибних консервів, маринадів, солоних овочів і риби, всіх приправ, алкоголю, кави, міцного чаю, білого цукру і кондитерських виробів.

У висновку хочеться сказати, що, які б методи лікування варикозного розширення вен ви не використали, правильне харчування є одним з основних факторів, що сприяють лікуванню. Тому дієта при варикозному розширенні вен нижніх кінцівок повинна стати способом життя, а не тимчасовим заходом. Тільки тоді можна буде уникнути розвитку хвороби та тромбозу.

Або читайте оригiнал here.

Цікаве відео для вас:


З цим читають

  • Дієта при варикозному розширенні вен

    Дієта при варикозі потрібна, щоб не погіршилася ситуація. Але є проблеми, які слід вирішити при варикозному розширенні вен. А це означає, слід звернути свою увагу на стабілізацію своєї ваги. Якщо…

  • Дієта при варикозі — меню, відгуки

    Варикозне розширення вен являє собою справжній удар по красивим жіночим ногам. Варикоз також доставляє величезний фізичний дискомфорт. Дієта при варикозі потрібна для того, щоб зупинити прогресув…

  • Вівсяна дієта

    Назва дієти, як і в багатьох випадках, говорить сама за себе. Це дуже ефективна, досить щадна і порівняно корисна дієта. Вона зручна тим, що не має строгої системи, продукти можна вживати в будь-…

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *