Дієта Дюка етапи, меню, рецепти

Темі схуднення на нашому сайті присвячено цілий розділ, який містить велику кількість варіантів дієт, у тому числі і такі популярні види дієт як: дієта по групі крові. кремлівська дієта. дієта Олени Малишевої та інші. На цей раз ми хочемо розповісти вам про не менш популярною, а може бути навіть однією з найпопулярніших дієт – дієті Дюка.

П’єр Дюка – відомий французький дієтолог, що розробив власну систему харчування, застосовував її впродовж 30-ти Років, причому дуже успішно. Дієта для схуднення П’єра Дюка отримала широку популярність тільки лише після виходу власної книги автора під назвою: «Я не вмію худнути» в 2000 році. Дана книга стала однією з найбільш продаваних книг на території Франції. Після приголомшливого успіху на батьківщині, книга Дюкана була переведена на 14 мов і розтиражували в 32-ох країнах. Загальна кількість примірників книги, яке було видане, за інформацією у Вікіпедії, становить близько 10000000, що можна назвати просто фантастичним. Крім того, дана книга доктора Дюка продається і донині.

Я зрозумів, що за неприборканим апетитом і обжерливістю люди ховають необхідність у власному винагороду в вигляді їжі, що для повних людей є настільки необхідним, як і інстинкт виживання.

Як не дивно, а доктор Дюкан вважає, що зайва вага – це хвороба, причому стійка і хронічна. Дієта Дюка не має терміну, оскільки це свого роду, режим харчування якого ви дотримуєтеся постійно, з першого дня початку використання даної дієти. В основі дієти лежить 4 етапи, які йдуть в певній послідовності.

Правила Дієти Дюкана

Дієта доктора Дюка включає в себе наступні правила:

  • У своєму раціоні необхідно використовувати рівно 100 продуктів, з яких 78 – білкові продукти, 28 – овочі;
  • Дані продукти дозволяється приймати без будь-яких обмежень;
  • У своєму раціоні ви повинні часто використовувати вівсяні висівки, так як тільки вони допомагають схуднути. При цьому ви повинні враховувати, що користь від вівсяних висівок буде при правильному їх подрібненні і просіюванні – це потрібно обов’язково запам’ятати;
  • Доктор Дюкан у своїй дієті не обмежується тільки встановленими етапами, але й встановлює невеликі фізичні навантаження. Зокрема він рекомендує щодня і обов’язково проводити не менше 20-ти хвилин в ходьбі;
  • У день, на думку Дюкана, потрібно випивати не менше 1,5 літрів води, але бажано не сильно захоплюватися цим, виняток становить тільки вживання води в жарку літню погоду.
  • Це основні правила дієти Дюка, тепер давайте розглянемо дієту більш детально.

    Дієта Дюка – етапи

    Як було сказано вище, дієта Дюка побудована на чотирьох етапах, про які ми розповімо вам далі. Два перші етапи спрямовані на схуднення – щоб ви скинули зайву вагу, два останні етапи – спрямовані на закріплення результату, тобто їх раціон сприяє збереженню досягнутого ваги.

    Етап перший: «Атака»

    Даний етап дієти встановлює вживання виключно білкових продуктів. Встановлено, що білковий раціон за результатами схожий з голодуванням. Етап «Атака» триває від 3-ох до 10-ти днів, але його можна і продовжити, якщо вам потрібно скинути ще кілька «зайвих» кілограм. При цьому ви повинні розуміти, що засиджуватися виключно на білкових продуктах можна, так як це негативно може позначитися на здоров’ї, з причини недоліку інших компонентів необхідних для повноцінного функціонування організму.

    На даному етапі дієти ви можете втратити від 1,5 до 4-ох кілограм. Все буде залежати від фізичних особливостей вашого організму, крім того, ви повинні реально оцінювати ситуацію. У тому випадку, якщо ваш зайву вагу становить 10 кг, то на «Атаку» вам буде потрібно десь 3 дні. Якщо зайва вага становить порядку 10-20 кг – на це піде близько 5-ти днів, ну а якщо ж ваш зайва вага понад 30-ти кг, то тривалість даного етапу може становити близько 10-ти днів.

    Для того щоб досягти результатів описаних вище ви повинні вживати виключно ті продукти, які перераховані нижче, а це:

  • Нежирне м’ясо (яловичина, телятина, кролик), приготоване за допомогою гриля або посмажені без олії;
  • Печінка, телячий і яловичий язик;
  • М’ясо птиці (крім качок і гусей), обов’язково без шкіри;
  • Риба, будь-якого виду і в будь-якому способі приготування;
  • Морепродукти;
  • Яйця;
  • Молочні продукти, обов’язково знежирені з 0% жирності;
  • Вівсяні висівки.
  • Етап другий: «Чергування»

    Або читайте оригiнал here.


    Цікаве відео для вас:


    З цим читають

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

    1 × two =