Десерт Малинове желе з шоколадною глазур’ю покроковий рецепт приготування з фото – Покрокові

Десерт Малинове желе з шоколадною глазур’ю покроковий рецепт приготування з фото та інструкцією. Рецепт з описом приготування і з фото етапів приготування. Уявляю найбажаніший десерт багатьох – це желе. Даний рецепт двошарового желе – йогуртово-молочне з малиновим. Дуже смачно, ароматно і так красиво! Покроковий рецепт з фото допоможе Вам як приготувати ніжне домашнє желе. Успіхів Вам у приготуванні цього прекрасного і дуже смачної страви! Сподіваюся воно сподобатися і буде до смаку Вам і Вашим рідним. Приємного вам апетиту! Buon appetito da POVARITO!

Йогурт нейтральний 200 мл

Желатин швидкорозчинний 20 г

Лимонний сік 1 ч.л.

Цукор-пісок за смаком

Малина 1 л

Желе 1 пак.

Вода проста 80 мл

Прикраса як варіант шоколадна глазур

Покроковий рецепт з фото в домашніх умовах:

Етап 1.

Насправді, щоб приготувати натуральне домашнє желе, ніяких надприродних продуктів і не потрібно. У мене в цей раз був йогурт, хоча зазвичай для молочного шару я використовую сметану. А ще дуже смачно виходить желе на кефірі. Загалом, підійде будь-який кисломолочний продукт.

Чому я написала, що цукор за смаком? Тому що це так і є))) Я, наприклад, не люблю нудотну солодкість, тому використовувала буквально близько 2 ст.л. цукру на всі порції.

Етап 2.

Приступаємо до молочного шару.

Йогурт я дістала з холодильника заздалегідь, щоб він був кімнатної температури. У молоко додала желатин, розмішати гарненько і поставила на повільний вогонь, щоб желатин розчинився повністю. Не потрібно молоко кип’ятити. Можна взагалі скористатися на цьому етапі мікрохвильовою піччю.

Йогурт, тим часом, я збила віночком (можна і вилочкою, але тільки не міксером, все має бути неагресивно), додала в нього цукор і лимонний сік. Залишилося з’єднати йогурт і молоко, перемішати і трохи остудити.

Етап 3.

Я і взяла силіконові формочки для маффінів. У мене їх вийшло 6 штук. І ще одна досить велика плошка з фольги. Загалом, із зазначеної кількості інгредієнтів може вийде близько 12 маленьких порцій. Між іншим, колись я таке желе готувала у великій прямокутній формі. А потім, вже готове, нарізала і подавала як желейні тістечка. Варіантів маса – фантазуйте!

Етап 4.

Ягідний шар – ароматне окраса нашого десерту. У мене на цей раз малина.

Якщо Ви уважно читали список інгредієнтів, то напевно здивувалися: як це малини 1 літр?))))) Але я купувала саме так – в бабульки на ринку я купила 1 літрову банку добірної стиглої ягоди.


Далі відкладемо пару десятків ягідок для прикраси (і навіть не забудемо потім прикрасити!). З решті малини потрібно зробити пюре. Дуже легко пюрировать блендером (я ж – патріотка безблендерная! – Робила пюре вручну). При цьому, я наставіваю, що пюре з малини потрібно обов’язково протерти через сито або процідити через марлю. От не люблю я кісточок малинових))))) Хоча, як я не старалася, кілька лазутчиків пробралися в желе) Але їх було так мізерно мало, що на смаку це ніяк не позначилося!

Паралельно з приготуванням малинового пюре я пропоную залити окропом 1 пакетик готового, магазинного малинового желе. Можна обійтися і без нього (чуєте, прихильники здорово харчування?), Але тоді потрібно додати желатин в пюре. Так, я залила пакетик желе мізерно малою кількістю води, адже цей желатин в його складі має утримати та готове пюре.

Тепер з’єднаємо пюре і желе, перемішаємо. Якщо любите "живе" желе (як вийшло у мене), то все ок. А якщо Ви прихильники твердого желе, то я б порадила додати ще близько 5-10 г желатину.

Етап 5.

Дістанемо з холодильника наші формочки з молочним шаром – він вже застиг. Тепер наливаємо поверх нього малинове желе. І відправляємо в холодильник до повного охолодження.

Етап 6.

Готове желе легко вийняти з формочок (я забула написати, що перед використанням я просто обполоснула формочки холодною водою). Можна подавати, прикрасивши свіжою ягідкою і листком м’яти.

Завжди є варіанти, як саме подати желе. Якщо Ви справжня ласун, то раджу вам зварити шоколадну глазур і полити желе зверху. Десерт виходить шедевральний! Краса! Дуже спокусливий десерт! Перед ним неможливо встояти)

Або читайте оригiнал here.

Цікаве відео для вас:


З цим читають

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twelve − 9 =