Цукати з апельсинових кірок – рецепт з фото, як зробити в домашніх умовах

Навіщо роблять або просто купують цукати з апельсинових кірок? Варіантів маса: використовувати в тесті для випічки, прикрашати випічку, додавати в різні гарячі напої (наприклад, глінтвейн), та й просто приємно пожувати солодкі цитрусові палички.

Коли я починаю робити цукати в домашніх умовах. то я точно знаю, що вони підуть у випічку, але … Як тільки вони готові, думка про випічці чомусь втрачається, і буквально за добу всі апельсинові цукати один за одним зникають з баночки, при чому в крадіжці беру участь не тільки я, а всі члени сім’ї, включаючи бабусь і дідусів. І я пам’ятаю, що в моєму дитинстві з цукатами з цитрусових була точно така ж історія – мама їх ховала, але всі чомусь знали, де вони лежать, і безсоромно користувалися цим.

Як і для будь-яких інших страв, рецептів приготування цукатів з апельсинових кірок величезна безліч, але, звичайно, більшою популярністю користуються «Швидкі» рецепти. коли часу на приготування витрачаєш раз на шість менше, а в результаті отримуєш практично однаковий результат. Познайомлю вас з рецептом, який прижився у нас в будинку, і проілюструю фото.

Отже, цукати з апельсинових кірок – мій рецепт.

Для приготування цукатів потрібно підготувати:

– шкірку від п’яти апельсинів (можна і більше, але потім такий обсяг складніше підсушити);

– 1,5 склянки цукру-піску (приблизно 250 г);

– 0,5 ч. Л. лимонної кислоти (можна замінити соком половини лимона);

– 1-2 зірочки бадьяна, звичайно, в класичному рецепті бадьяна немає, але мені здається, що бадьян просто створений для цукатів, тому я додаю його при варінні цукатів, з чого б вони не робилися;

– 2-3 ст. л. цукрової пудри.

Поетапне приготування дивіться на фото

1. Спочатку необхідно позбутися від характерної гіркоти в кірках. Для цього в невеликій каструльці закип’ятити 2 літри води, в окріп викласти шкірку (зауважте, що поки вона ніяк не нарізається). Варити шкірку 10 хвилин.

2. Потім відкинути кірки на друшляк і промити під проточною холодною водою.

3. І знову закип’ятити літри води, знову поварити хвилин кірки, і знову ж промити холодною водою. У деяких рецептах радять при другій варінні закладати ще чайну ложку солі, але мені здається (можливо, що тільки здається), що смак солі потім залишається в готових цукатах, і я так не роблю.

4. Тепер можна приступати до варіння апельсинових цукатів. Корки стали м’які, їх дуже легко можна розрізати на невеликі брусочки шириною 0,5-0,7 см.

5. У ту ж невелику каструльку викласти цукор і залити водою, помішуючи, довести до кипіння. Вийде цукровий сироп.

6. У киплячий сироп викласти нарізані кірки і зірочки бадьяна, вогонь максимально зменшити і варити кірки з відкритою кришкою.

7. Іноді масу потрібно акуратно перемішувати. Варити треба до тих пір, поки практично вся вода не випарується, зазвичай цей процес займає 40-60 хвилин. Додати до корочок в сиропі лимонну кислоту, ретельно перемішати.


8. Цукати зварені, в ідеалі вони повинні стати прозорими, але можуть бути і напівпрозорими, можливо, це залежить від сорту апельсинів. Цукати викласти на друшляк, дати стекти сиропу. Сироп виливати не потрібно, його можна потім використовувати для випічки або просто додати в компот.

9. На деко постелити пергамент, на нього викласти по одному цукати так, щоб вони не стикалися один з одним. Зазвичай цукатів у мене виходить на два стандартних дека.

10. Підсушувати їх можна кілька днів просто на повітрі або пару годин в духовці при температурі приблизно 50 градусів. У мене таку маленьку температуру в духовці встановити не можна, тому я ставлю її на мінімальний режим, і сушу цукати в ній при трохи прочиненими дверцятах.

11. Останній штрих – обваляти апельсинові цукати в цукровій пудрі.

Зберігати цукати (якщо вони будуть у вас зберігатися) в щільно закритому посуді. Абсолютно аналогічним способом можна приготувати цукати з кірочок будь-яких цитрусових.

Або читайте оригiнал here.

Цікаве відео для вас:


З цим читають

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 + eleven =